Αγγλία : ποιος πήρε το Κύπελλο

2023/06/03 at 8:45 ΜΜ 03/06/2023 newsroomΗ Μάντσεστερ Σίτι κυριάρχησε της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ στο Wembley, επικράτησε με 2-1 και κατέκτησε το Κύπελλο Αγγλίας για 7η φορά στην Ιστορία της. Ο Ιλκάι Γκιντογκάν -με δυο πανέμορφα γκολ- έδωσε τον τίτλο στην ομάδα του Πεπ Γουαρντιόλα, που πλέον έχει μπροστά της την πρόκληση του treble (κόντρα στην Ίντερ, στον τελικό του Champions League)!

Μάντσεστερ Σίτι και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ αναμετρήθηκαν στον Ιστορικό πρώτο τελικό Κυπέλλου Αγγλίας που βρέθηκαν αντιμέτωπες, με την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα να επιβεβαιώνει την ανωτερότητα της, να επικρατεί με 2-1,να σηκώνει την κούπα μέσα στο Wembley και να κάνει το νταμπ.

Η εκκίνηση της Μάντσεστερ Σίτι στον τεικό του Κυπέλλου Αγγλίας ήταν σοκαριστική για τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ. Στα 13′ δευτερόλεπτα από τη “σέντρα” του ματς, ο Γκιντογκάν έκανε το 1-0, σημειώνοντας το πιο γρήγορο τέρμα σε τελικό του FA Cup. Από βολέ του Ορτέγκα, ο Λίντελοφ προσπάθησε να διώξει τη μπάλα αυτή έφτασε στα πόδια του Γκιντογάν που έπιασε το σουτ με τη μία και νίκησε τον Ντε Χέα. Λίγο μετά, στο 4′, η κεφαλιά του Ρόδρι, έστειλε την μπάλα να περάσει μόλις άουτ.

Η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ δυσκολεύτηκε να ξεπεράσει το “σοκ” του γκολ… από τα αποδυτήρια, δεν μπόρεσε να πάρει τα ηνία του αγώνα και να απειλήσει την εστία της ομάδας του Πεπ Γκουαρτιόλα και μάλιστα είδε τους “πολίτες” να έχουν κάποια καλά σουτ προς τα καρέ της. Κόντρα στη ροή του αγώνα, όμως, η ομάδα του Τεν Χάαγκ έφτασε στο 1-1.

Στο 30′ και μετά από μακρινή σέντρα, ο Μπισάκα επιχείρησε να γυρίσει τη μπάλα με κεφαιά, μέσα από τη μεγάλη περιοχή των “πολιτών” αλλά αυτή βρήκε στο χέρι του Γκρίλις (δεν έβλεπε και ήταν σε κοντινή απόσταση). Το VAR κάλεσε τον διαιτητή της αναμέτρησης και μετά από onfield review υποδείχθηκε πέναλτι. Ο Μπρούνο Φερνάντες ανέλαβε την εκτέλεση του και οι “κόκκινοι διάβολοι” έφτασαν στην ισοφάριση. Μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους, δεν είδαμε άλλη “κλασική” φάση στις δυο εστίες.

Η Μάντσεστερ Σίτι μπήκε “δυνατά” και στην επανάληψη και κατάφερε και πάλι να φτάσει σε ένα γρήγορο γκολ. Μετά από εκτέλεση φάουλ του Ντε Μπρόινε στο 51′, ο Γκουντιγκάν έπιασε το σουτ -με τη μια- έξω από τη μεγάλη περιοχή κι έκανε το 2-1.

Το ματς απέκτησε πολύ καλό ρυθμό στη συνέχεια, με τις δυο ομάδες να έχουν ευκαιρίες να σκοράρουν, με τα σουτ που έκαναν οι Γκαρντάτσο (73′) και Ακάντζι (80′).

Το ματς έφτασε έτσι στο φινάλε του, με την Γιουνάιτεντ να χάνει στο 90+2 μοναδική ευκαιρία να ισοφαρίσει. Ο Βαράν πλάσαρε, η μπάλα πήρε ύψος και ο Μακ Τόμινεϊ με κεφαλιά δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα. Η μπάλα βρήκε και στο οριζόντιο δοκάρι.