Νίκος Ελευθερόγλου: Θα βγεί ο…φερετζές;

2023/06/11 at 10:20 ΠΜ 11/06/2023 newsroomΟ πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας μίλησε για πολλά στη συνέντευξη που παραχώρησε στο Γιώργο Αυτιά σήμερα το πρωί. Από όλα όσα είπε και θα τα συζητήσουμε σε άλλο σημείωμα, έκανε και μια αναφορά βόμβα για τη Ροδόπη. Μια…βόμβα που πρέπει άμεσα ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας να την αποσυνδέσει. Διότι εάν τα όσα είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ισχύουν τότε τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Είπε ο Πρόεδρος της ΝΔ, ότι ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ είχε ενημερωθεί υπηρεσιακά και με…φάκελο για τα όσα πράττει το Τουρκικό Προξενείο στη Θράκη και για τα …παιχνίδια που έπαιζαν υποψήφιοι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ , της μουσουλμανικής μειονότητας μαζί του.

Και του ζητήθηκε από ότι κατάλαβα να μην κατεβάσει τους συγκεκριμένους υποψηφίους στις λίστες του κόμματός του.

Να βρει άλλους όχι να μην κατεβάσει μουσουλμάνους υποψηφίους. Αντί για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας έγραψε στα παλαιότερα των υποδημάτων του, τις εισηγήσεις που δέχτηκε και κατέβασε τους συγκεκριμένους, που όπως στελέχη του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ στη Θράκη, κατήγγειλαν ότι τους εξέλεξε στην ουσία το Τουρκικό Προξενείο.

Τα ερωτήματα μετά από αυτό πολλά.

Λέει αλήθεια ο κ. Μητσοτάκης κ. Τσίπρα;
Είχατε ενημερωθεί και από ποιον;
Γιατί δεν πράξατε το εθνικά αυτονόητο;
Γιατί ακόμη και τώρα δεν κάνατε το αυτονόητο;

Αυτά είναι μερικά από τα ερωτήματα που μου γεννήθηκαν ακούγοντας τον κ. Μητσοτάκη. Και εδώ δεν μιλάμε για προγράμματα και υποσχέσεις. Ούτε για το εάν το ΕΚΑΒ πάει αργά ή γρήγορα. Ούτε καν εάν σκίσετε ή όχι μετά το Μνημόνιο και το Μεσοπρόθεσμο. Μιλάμε για θέματα που αφορούν την Θράκη, για θέματα που αφορούν την εθνική ασφάλεια της χώρας μας. Και για αυτό οι ευθύνες του Αλέξη Τσίπρα να απαντήσει εδώ και τώρα είναι μεγάλες. Διότι με κάποια θέματα όπως αυτά που έθιξε ο Μητσοτάκης δεν είναι για να παίζουμε. Περιμένω από τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να απαντήσει. Οχι με εξυπνακισμούς περί κυπατζίδικων τακτικών, αλλά με ουσιαστικά στοιχεία. Από ποιον και γιατί πράγματα ενημερώθηκε. Και να μου επιτρέψει ο κ. Μητσοτάκης να πω ότι δεν με πείθει καθόλου η εναλλακτική που έδωσε στους συγκεκριμένους υποψηφίους να κάνουν δήλωση ότι υπάρχει μόνο μουσουλμανική και όχι τουρκική μειονότητα. Διότι εάν εξυπηρετούν αλλότριους στόχους η δήλωση θα είναι απλά ο…φερετζές τους.