Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή – Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο

2023/06/24 at 12:25 ΜΜ 24/06/2023 newsroomΜε ένα μήνυμα στο κανάλι της στο Telegram , οι μισθοφόροι τη Wagner απάντησαν στο κάλεσμα του Πούτιν «να αφήσουν τις εγκληματικές τους ενέργειες» και στην προειδοποίησή του ότι ότι «όσοι οργάνωσαν την ένοπλη εξέγερση θα λογοδοτήσουν».

Νωρίτερα, το υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας είχε καλέσει τους μαχητές της μισθοφορικής οργάνωσης να εγκαταλείψουν τον αρχηγό τους Πριγκόζιν και να τον παραδώσουν στις ρωσικές αρχές.

«Ο Πούτιν έκανε την λάθος επιλογή. Τόσο το χειρότερο για αυτόν. Σύντομα θα έχουμε νέο πρόεδρο» αναφέρει η παραστρατιωτική οργάνωση του Πριγκόζιν .

Σε διάγγελμά του σήμερα το πρωί, ο Ρώσος πρόεδρος έκανε λόγο για «απόπειρα ανατροπής του καθεστώτος από μέσα» και υπογράμμισε πως οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας μάχονται για τη ζωή και την ασφάλεια του ρωσικού λαού.

Την ίδια ώρα, ο Πριγκόζιν με 25.000 άνδρες έχει θέσει υπό τον έλεγχο του το αρχηγείο στρατού και το αεροδρόμιο στο Ροστόφ, όλες τις στρατιωτικές εγκαταστάσεις στην πόλη Βορονέζ και κατευθύνεται στη Μόσχα.

skai.gr