Μεγάλη φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κερατέα – Έκλεισε η λεωφόρος Σουνίου

2023/07/17 at 1:50 ΜΜ 17/07/2023 newsroomΜεγάλη φωτιά σε εξέλιξη αυτή την ώρα στην Κερατέα, καίει βόρεια μεταξύ Καλυβίων και Ν. Κουβαρά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η φωτιά στoν Κουβαρά στην Κερατέα καίει χαμηλή βλάστηση, ενώ στην περιοχή πνέουν έξι μποφόρ. Οι αρχικές πληροφορίες ανέφεραν ότι η φωτιά έχει κατεύθυνση προς το λόφο, αλλά νεότερες πληροφορίες αναφέρουν ότι έχει «ανοίξει» και έχει κατεύθυνση προς νότια. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά δεν απειλεί, μέχρι στιγμής, σπίτια.

Στο σημείο επιχειρούν 30 πυροσβέστες με 14 οχήματα, 2 αεροσκάφη και 4 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα έχει συντονιστικό ρόλο.

Φωτιά στον Κουβαρά: Εκλεισε η λεωφόρος Σουνίου, μεταβαίνουν οι Ρουμάνοι πυροσβέστες
Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες, για τη φωτιά που βρίσκεται σε εξέλιξη έχει δοθεί εντολή να κλείσει η λεωφόρος Σουνίου και επίσης να πάνε για συνδρομή Ρουμάνοι πυροσβέστες.

Εστάλη 112, εκκενώνεται η μονή Ιεράς Σκέπης και ο οικισμός Πέτα
Εντωμεταξύ εστάλη επείγουσα ειδοποίηση από το υπουργείο Πολιτικής Προστασίας για δασική πυρκαγιά στην περιοχή Κουβαράς ανατολικής Αττικής και ζητά από το κόσμο να συμμορφώνεται με τις οδηγίες των αρχών.

Την ίδια ώρα ξεκίνησαν διαδικασίες για την εκκένωση του μοναστηριού Ιεράς Σκέπης.

Σύμφωνα με πληροφορίες εκκενώνεται και ο οικισμός Πέτα Κουβαρά, ενώ σε όσους βρίσκονται στην περιοχή του εν λόγω οικισμού θα σταλεί 112 για εκκένωση.

Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής: Η φωτιά έχει ξεφύγει
Ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής Θανάσης Μακροδημήτρης μιλώντας στο OPEN ανέφερε πως «δυστυχώς η φωτιά έχει ξεφύγει», ενώ τόνισε πως οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής που επιχειρούν στο σημείο είναι ισχυρές