Νίκος Ελευθερόγλου: Το μεγάλο μας…τσίρκο!

2023/07/03 at 9:28 ΠΜ 03/07/2023 newsroomΤα όργανα άρχιζαν να συνεδριάζουν, αλλά δεν τους βλέπω να καταλαβαίνουν τι τους έχει συμβεί. Συνεχίζουν να συμπεριφέρονται λες και δεν υπήρξε ούτε η 21η Μαίου, ούτε και η 25 Ιουνίου. Και αναφέρομαι στα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ που με τις συμπεριφορές τους παραπέμπουν στο…μεγάλο μας τσίρκο. Με γραμμές, ισορροπίες, κόντρες και σκιαμαχίες, που αφήνουν εντελώς αδιάφορη την ελληνική κοινωνία.

Την ώρα που οι πολίτες ξεκίνησαν τα μπάνια του λαού στον ΣΥΡΙΖΑ τσακώνονται για ένα πουκάμισο αδειανό για μια…Εφη. Αντί να τελειώνουν εδώ και τώρα, να βγάλουν αρχηγό και να κάνουν αντιπολίτευση, παρέτειναν τα αδιέξοδά τους για το Φθινόπωρο και βλέπουμε. Δηλαδή θα έχουν μπροστά τους μια ακόμη αναμέτρηση εκλογική, που θα κινδυνεύουν και εκείνοι θα έχουν αρχηγό τον Φάμελλο. Και θέλουν ο κόσμος να τους πάρει έστω και τώρα στα σοβαρά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ έχουν βάλει στόχο πλέον το ισχυρό μονοψήφιο. Ο Μητσοτάκης θα πηγαίνει στη ΔΕΘ για να ανακοινώνει θέσεις πρόγραμμα και στόχους και εκείνοι θα είναι στην Κουμουνδούρου και θα ψάχνουν να δουν την επόμενη μέρα τι θα γίνει στο κόμμα που κάποτε κυβέρνησε τη χώρα και οδεύει να γίνει ξανά …απόκομμα της ιστορίας και της πολιτικής ζωής του τόπου.

Αναρωτιέμαι σε λίγο που θα αρχίσουν να σκάνε τα οικονομικά προβλήματα του κόμματος τι θα κάνουν.

Διότι εάν πιστεύουν ότι θα αποφύγουν το…κανόνι που τους έρχεται είναι γελασμένοι. Ο ΣΥΡΙΖΑ πλέον με τις ισορροπίες που επιχειρεί να διαμορφώσει και με το κλίμα που έχει διαμορφωθεί σε λίγο θα είναι στα αζήτητα. Και πραγματικά αναρωτιέμαι τι μυαλό κουβαλάνε και ποια εικόνα έχουν για το κόμμα τους κυρίως στην περιφέρεια. Εκεί το ένα πίσω από το άλλο τα στελέχη τους εξανεμίζονται και αναζητούν στέγη απογοητευμένα και οργισμένα από τα όσα βλέπουν να συμβαίνουν.

Ακόμη και η πρώτη δημοσκόπηση που βγήκε στον αέρα δείχνει ότι χωρίς Τσίπρα είναι στο άντε…γειά. Αλλά αυτοί στον κόσμο τους. Κοιτάνε πως θα διώξουν και άλλους από το…μαγαζί.

Ακόμη και το μεγάλο τσίρκο είχε…πρωταγωνιστές. Αυτοί με τις καθυστερήσεις που κάνουν έδειξαν ότι αυτό που τους ενδιαφέρει πάνω από όλα είναι τα μπάνια τους. Διότι ενώ απειλούνται με το τέλος της ύπαρξής τους, βλέπουν σαν τους μαθητές το πότε θα κλείσουν τα σχολεία και θα φύγουν για διακοπές.

Μπορεί να κάνω λάθος και μακάρι να κάνω, στον ΣΥΡΙΖΑ, συνεχίζουν να ζουν στο δικό τους μικρόκοσμο. Αντί να κλείσουν την σελίδα, κρατούν ανοικτές τις εκκρεμότητες πιστεύοντας ότι έτσι θα εξαφανιστεί το πρόβλημά τους και ενώ έχουν μπροστά τους εκλογική διαδικασία.

Η μάχη στην Αυτοδιοίκηση δεν είναι μια τυπική διαδικασία. Και εάν το ΠΑΣΟΚ περάσει δεύτερο οι τάσεις αποσυσπείρωσης στην κοινωνία θα είναι ακόμη μεγαλύτερες. Και το 17% θα φαντάζει πλέον ως στόχος, που είχε κάποτε το ΚΚΕ, αλλά ουδέποτε επετεύχθη.

Ο Μητσοτάκης θα κυβερνά, και εκείνοι ακόμη θα συζητάνε επί της διαδικασίας…