Γ. Αργυρόπουλος: Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι η ευκαιρία για την αλλαγή στην Περιφέρεια Αττικής

2023/09/23 at 2:28 ΜΜ 23/09/2023 newsroom

Η ασφάλεια των πολιτών, το κυκλοφοριακό, η προστασία του περιβάλλοντος,  οι υποδομές σε υγεία, παιδεία, πολιτισμό, αθλητισμό, είναι οι προτεραιότητες. Είναι τα θέματα που καλείται να διαχειρισθεί  η νέα αιρετή διοίκηση στη πρώτη Περιφέρεια της χώρας στην Αττική.

Φυσικά δεν αρκεί μια οποιαδήποτε διαχείριση, απαιτείται να βρεθούν λύσεις αποτελεσματικές και βιώσιμες.  Η ‘’κληρονομιά’’ του απερχόμενου περιφερειάρχη Γιώργου Πατούλη είναι αρνητική. Άφησε άλυτα προβλήματα, δημιουργώντας σε πολλούς τομείς δυσλειτουργίες. Όσο και αν προσπάθησε να βγάλει τον εαυτό του από το κάδρο, έχει τεράστιες ευθύνες για τη μεγάλη καταστροφή της Αττικής λόγω των πυρκαγιών.

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές είναι μια ευκαιρία να αλλάξει η κατάσταση. Οι πολίτες της Αττικής έχουν επιλογή. Η ΑΤΤΙΚΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ με επικεφαλής το Γιάννη Σγουρό, είναι η παράταξη που γνωρίζει τα προβλήματα, που μπορεί να δώσει λύσεις, που έχει αποδείξει την συνέπεια λόγων και έργων με διαφάνεια.

Και είναι αυτό ο λόγος που είμαι Υποψήφιος Περιφερειακός Σύμβουλος στον Κεντρικό Τομέα, με το Γιάννη Σγουρό. Η Περιφέρεια Αττικής μπορεί να γίνει πρότυπο. Με πρωταγωνιστή τον Πολίτη με τη νέα γενιά να δίνει δυναμικά το παρόν, με τις πόρτες ανοιχτές για όλους, ο στόχος για μια ‘’Ανοιχτή Περιφέρεια’’ γίνεται πράξη.

Για να θωρακίζουμε την Αττική απέναντι στις σύγχρονες προκλήσεις και περιβαλλοντικές κρίσεις. Να αυξήσουμε την ανθεκτικότητα απέναντι στην κλιματική κρίση και στα εντεινόμενα ακραία φαινόμενα, πλημμύρες, σεισμούς, πυρκαγιές, χιονοπτώσεις, καύσωνες κλπ. Να προχωρήσουμε σε πλήρη καταγραφή προβλημάτων, ιεραρχώντας με συμμετοχικές διαδικασίες τις επεμβάσεις και τα μέτρα για την επίλυση τους και να δώσουμε άμεση προτεραιότητα στο σχεδιασμό πρόληψης. Θέλουμε να δημιουργήσουμε Στρατηγικό Πλάνο με ορίζοντα 10ετίας για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στην Περιφέρεια μας. Δεσμευόμαστε για την άμεση ολοκλήρωση των έργων που έχουν καθυστερήσει εδώ και χρόνια, εκσυγχρονίζοντας τα όπου απαιτείται.

Σε ότι αφορά την ασφάλεια των πολιτών, ενισχύουμε την πρόληψη και την αποτροπή ως προς την παραβατικότητα. Σχεδιάζουμε και πραγματοποιούμε καλύτερο φωτισμό. Επενδύουμε σε  προληπτικά προγράμματα και δράσεις που στοχεύουν στην εκπαίδευση και κοινωνική ένταξη αποκλεισμένων ομάδων. Ενημερώνουμε τακτικά το κοινό για τους τρόπους προστασίας του. Συνεργαζόμαστε με τους Δήμους καθώς και με κρατικούς φορείς για την αντιμετώπιση των προβλημάτων οδικής ασφάλειας και την προώθηση βελτιώσεων στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας. Εντοπίζουμε και καταπολεμούμε στη ρίζα τους λοιπά προβλήματα ασφάλειας με έμφαση σε ευαίσθητους τομείς (όπως π.χ. σχολική βία, προβληματικές κοινωνικές δομές κ.α.).

Ζώντας στο κέντρο της Αθήνας γνωρίζω το μεγάλο πρόβλημα που λέγεται κυκλοφοριακό. Θέλουμε την περαιτέρω ανάπτυξη του οδικού δικτύου όπου είναι αναγκαίο και τηνσυντήρηση και βελτίωση του υπάρχοντος δικτύου (δρόμοι και πεζοδρόμια). Ιδιαίτερη έμφαση δίνουμε στην ανάπτυξη μεγάλου εύρους παρεμβάσεων για την προσβασιμότητα για όλους τους πολίτες, καταργώντας τις διακρίσεις σε βάρος των συμπολιτών μας με Αναπηρία. Η οδική ασφάλεια και η ελαχιστοποίηση των ατυχημάτων τίθενται ως προτεραιότητα δημιουργώντας καινοτόμα πλατφόρμα παρακολούθησης, σχεδιασμού και επέμβασης. Με νέα προγράμματα αθλητισμού δημιουργούμε υγιείς και ασφαλείς διεξόδους για τους νέους . Μετατρέπουμε την Αττική σε Περιφέρεια φιλική προς τα ζώα συντροφιάς και τα ζώα οδηγούς.

Για όλους αυτούς τους λόγους στηρίζω και συμμετέχω στο συνδυασμό ΑΤΤΙΚΗ – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.

Γιώργος Αργυρόπουλος

Υποψήφιος με το Γιάννη Σγουρό στην Περιφέρεια Αττικής