Το πρόγραμμα Γεραπετρίτη στη Νέα Υόρκη

2023/09/17 at 4:17 ΜΜ 17/09/2023 newsroomΟ Υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, αύριο, Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου, θα συμμετάσχει σε συνάντηση με τους Υπουργούς Εξωτερικών των κρατών-μελών της ΕΕ, παρουσία του Ύπατου Εκπροσώπου της ΕΕ, Josep Borrell.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα λάβει μέρος, στη συνέχεια, σε υψηλού επιπέδου συνάντηση για την ειρηνευτική διαδικασία στη Μέση Ανατολή με τίτλο «The Peace Day Effort – A new Effort for the Middle East» με συμμετοχή Υπουργών Εξωτερικών και υψηλών αξιωματούχων από τη Σαουδική Αραβία, την Αίγυπτο, την Ιορδανία, την ΕΕ και τον Αραβικό Σύνδεσμο.

Με αφορμή την 50η επέτειο εισδοχής της Γερμανίας στον ΟΗΕ, ο Υπουργός Εξωτερικών, θα παραστεί σε εκδήλωση, την οποία διοργανώνει ο Γερμανός Καγκελάριος, Olaf Scholz, και η Γερμανίδα Υπουργός Εξωτερικών, Annalena Baerbock.

Ο κ. Γεραπετρίτης θα παρευρεθεί, επίσης, σε συνάντηση, την οποία διοργανώνουν οι οργανώσεις και οι σύλλογοι της ελληνικής Ομογένειας στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Στο πλαίσιο προώθησης της ελληνικής υποψηφιότητας για τη θέση μη μονίμου μέλους του Συμβουλίου Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για την περίοδο 2025-2026, ο Υπουργός Εξωτερικών θα έχει, τέλος, διμερείς συναντήσεις με τους ομολόγους του, του Ουζμπεκιστάν και του Ισημερινού.