Αρχισε το αντάρτικο στον Κασσελάκη

2023/10/05 at 7:32 ΜΜ 05/10/2023 newsroomΤην σύνθεση του νέου Προεδρείου της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία αποφάσισαν σήμερα, μετά το πέρας της ομιλίας του Στέφανου Κασσελάκη, οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία. Ωστόσο, η ψηφοφορία «χρωματίστηκε» από τα 16 «λευκά» της εσωκομματικής αντιπολίτευσης που αποφάσισαν να στείλουν «μήνυμα» στον νέο πρόεδρο του κόμματος ενώ και ο Αλέξης Τσίπρας επέλεξε να μην λάβει μέρος στην ψηφοφορία.

Σύμφωνα με βουλευτές που επέλεξαν το λευκό στην ψηφοφορία, οδηγήθηκαν στη στάση αυτή αντιδρώντας στην αναβάθμιση του Παύλου Πολάκη, αλλά και της Θεοδώρας Τζάκρη.

Συγκεκριμένα, μετά το πέρας της ομιλίας του κ. Κασσελάκη κατατέθηκε ως ενιαία η πρόταση για το νέο Προεδρείο. Συγκεκριμένα, πέραν του Σωκράτη Φάμελλου που παραμένει επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ προτάθηκαν οι:

Νέα Γραμματέας Κοινοβουλευτικής Ομάδας ΣΥΡΙΖΑ

Θεοδώρα Τζάκρη

Κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι

Νίκος Παππάς

Θεόφιλος Ξανθόπουλος

Διονύσης Καλαματιανός

Διευθυντής Κοινοβουλευτικής Ομάδας

Γιώργος Τσίπρας

Συντονιστής Επιτροπής Παρακολούθησης και Ελέγχου του κοινοβουλευτικού έργου

Παύλος Πολάκης

Σημειωτέον ότι τη θέση του Γραμματέα του κόμματος κατείχε μέχρι πρότινος ο Διονύσης Καλαματιανός που μετακινείται σε θέση κοινοβουλευτικού εκπροσώπου, από την οποία θα απουσιάζει ο μέχρι σήμερα κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, Νάσος Ηλιόπουλος, ο οποίος είχε στηρίξει την Έφη Αχτσιόγλου.

Παρά τις εσωκομματικές αντιδράσεις ακόμη και στις τάξεις των «προεδρικών» τη θέση του συντονιστή των ΕΠΕΚΕ, δηλαδή όλων των κοινοβουλευτικών τομέων της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατέλαβε ο Παύλος Πολάκης, θέση που κατείχε μέχρι το καλοκαίρι ο Αλέκος Φλαμπουράρης ως εξ απορρήτων του Αλέξη Τσίπρα.

Ωστόσο, στην ψηφοφορία για την έγκριση της παραπάνω πρότασης για το Προεδρείο του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ το αποτέλεσμα ήρθε 28 «ναι» και 16 «λευκά», με την εσωκομματική αντιπολίτευση αλλά και «προεδρικούς» βουλευτές, να δείχνουν την αντίδρασή τους με το «καλημέρα» στην νέα ηγεσία και στο νέο οργανόγραμμα της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, λευκό επέλεξαν τα στελέχη της ομάδας «6 συν 6» (Αλέξης Χαρίτσης, Νάσος Ηλιόπουλος κα) που στήριξαν την Έφη Αχτσιόγλου, στελέχη της «Ομπρέλας», αλλά και μεμονωμένοι «προεδρικοί» βουλευτές, όπως η Κατερίνα Νοτοπούλου.
από το πρωτο θέμα