Αυγέρη: Ένοχη σιωπή από την κυβέρνηση σχετικά με τις νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator

2023/10/31 at 12:22 ΜΜ 31/10/2023 newsroomΔήλωση της εκπροσώπου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Δώρας Αυγέρη:

«Ένοχη σιωπή από την κυβέρνηση σχετικά με τις νέες δημοσιογραφικές αποκαλύψεις για ενιαίο κέντρο παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator»

Ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος αρνήθηκε σήμερα να απαντήσει στις δημοσιογραφικές ερωτήσεις για τις αποκαλύψεις που επιβεβαιώνουν την πολιτικά και ποινικά κολάσιμη λειτουργία ενιαίου κέντρου παρακολουθήσεων ΕΥΠ – Predator, καθώς σταδιακά εντοπίζονται δεκάδες κοινοί στόχοι παρακολούθησης.

Όσο κι αν προσπαθεί η κυβέρνηση να κρύψει τις πολύπλευρες ευθύνες της για το σκάνδαλο των υποκλοπών, να περιορίσει την εμπλοκή της και να υποβαθμίσει το μέγεθός του, δεν θα τα καταφέρει με την ένοχη σιωπή της και κάθε άλλη μεθόδευση που έχει επιλέξει.

Τα ζητήματα της Δημοκρατίας, της λειτουργίας της Δικαιοσύνης, της προστασίας των ατομικών δικαιωμάτων δεν είναι αποδεκτές «παράπλευρες απώλειες» ενός «επιτελικού παρακράτους» στην υπηρεσία ενός ανθρώπου και μιας παράταξης.

Μετά και τις καταγγελίες του προέδρου της ΑΔΑΕ Χρ. Ράμμου στην επιτροπή LIBE του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, για απειλές, διώξεις των μελών της που διερευνούσαν την υπόθεση, αντισυνταγματικές αλλαγές στη σύνθεσή της, ενέργειες που συντηρούν τον διεθνή διασυρμό της χώρα μας, η κυβέρνηση είναι υποχρεωμένη να δώσει πολλές εξηγήσεις.

Ότι η κυβέρνηση αποτελεί μέρος του προβλήματος είχε γίνει σαφές και ξεκάθαρο στον ελληνικό λαό από την πρώτη στιγμή που αποκαλύφθηκε το σκάνδαλο, το οποίο φέρει τη σφραγίδα του Κυρ. Μητσοτάκη, στον άμεσο έλεγχο του οποίου βρίσκεται η ΕΥΠ. Σ’ αυτόν τον λαό οφείλει πρώτα απ’ όλα εξηγήσεις η κυβέρνηση και να είναι σίγουρη ότι θα αναγκαστεί να τις δώσει.