Αντε γειά στην…μνημονιακή Αριστερά από τον Κασσελάκη

2023/11/22 at 6:41 ΜΜ 22/11/2023 newsroomΝα αποκηρύξει πλήρως την εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε και έφερνε ένα τρίτο Μνημόνιο στη χώρα επιχειρεί… όπου σταθεί κι όπου βρεθεί ο Στέφανος Κασσελάκης, ο οποίος νωρίτερα σήμερα έδωσε το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας των επιστημονικών και επαγγελματικών φορέων για το φορολογικό νομοσχέδιο.

 

«Εγώ έχω αποκηρύξει εντελώς και τον κ. Κατρούγκαλο και τον κ. Τσακαλώτο» είπε χαρακτηριστικά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σε συνομιλία του με διαδηλώτρια, η οποία, αναφερόμενη ειδικά στο ζήτημα της φορολόγησης, είπε ότι η Αριστερά «γύρισε την πλάτη της στον κόσμο και τον πρόδωσε».

Το χρήσιμο για μένα δεν είναι να μιλάω με αυτούς που με επαινούν. Θέλω την καθημερινή επαφή με τον κόσμο που νιώθει από εμάς δυσαρεστημένος ή και προδομένος.
Να τους εξηγήσω τις τότε συνθήκες.
Να τους μιλήσω για τον νέο ΣΥΡΙΖΑ που έρχεται. pic.twitter.com/NuA9l3fDuc

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 22, 2023

Κλείσιμο
Αφού επανέλαβε ότι ο ίδιος είναι κατά της υπέρμετρης φορολόγησης, ο κ. Κασσελάκης έσπευσε και πάλι να «καλύψει» τον προκάτοχό του στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Yπό τις συνθήκες οι οποίες υπήρξαν τότε όντως, ήταν πολύ δύσκολη η στάση της Αριστεράς. Γι’ αυτό και ο Αλέξης (σ.σ. Τσίπρας) έλεγε προεκλογικά φέτος, το ‘23, επιτρέψτε μας να είμαστε πρώτη φορά Αριστερά. Ο γέγονε, γέγονε».

kasselakis_poreia_1

Έχοντας πάρει αποστάσεις από την πολιτική που εφάρμοσαν την εποχή των Μνημονίων οι κ.κ. Τσακαλώτος και Κατρούγκαλος, ο αρχηγός του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης άσκησε κριτική και στην οικονομική πολιτική της σημερινής κυβέρνησης. Σε δήλωσή του από την πορεία, σχολίασε πως «είναι ξεκάθαρο προς όλους ότι ο κ. Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές», ενώ «έλεγε για μειώσεις φόρων».

Ο Κ.Μητσοτάκης είπε ψέματα προεκλογικά. Αυξάνει φόρους, αυξάνει εισφορές, ενώ μιλούσε για μειώσεις φόρων.
Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας, και τώρα έρχεται ο λογαριασμός.

Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με… pic.twitter.com/SGpXGIFP9g

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 22, 2023

«Εκθειάζει δήθεν την επενδυτική βαθμίδα και τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας και τώρα έρχεται ο λογαριασμός στους ανθρώπους που δεν αξίζουν τέτοια αδικία. Θέλουν αξιοπρέπεια» σημείωσε. «Η εποχή που ο ΣΥΡΙΖΑ κυβερνούσε με Τσακαλώτους και με Κατρούγκαλους ήταν μνημονιακή. Αυτή εποχή έχει λήξει» προσέθεσε, για να κατηγορήσει εν συνεχεία τη ΝΔ για «μανδύα φοροεπιδρομής» και να τονίσει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει «δίκαιη φορολόγηση και αξιοπρέπεια για όλους τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους μικρομεσαίους».

Ερωτηθείς σχετικά, κατά τη διάρκεια των δηλώσεών του, ο κ. Κασσελάκης υποστήριξε ότι «τα οριζόντια μέτρα είναι άδικα». «Όλοι οι φορείς το λένε. Γιατί είναι τόσο δύσκολο, επιτέλους, για την κυβέρνηση να το καταλάβει αυτό το πράγμα και γιατί δεν το έλεγε προεκλογικά; Πού ήταν;» ανέφερε.

«Να χαρούμε την επενδυτική βαθμίδα τους. 600 εκατ. από δω, άλλα 500 εκατ. αντιπλημμυρικά που δεν ξέρουν πού πήγαν στη Θεσσαλία. Είναι το άκρον άωτον της κοροϊδίας. Είναι άδικο, είναι κοροϊδία» επέμεινε.

kasselakis_poreia_3

Νωρίτερα ο κ. Κασσελάκης πέρασε από πολλά μπλοκ (δικηγόρων, ΓΣΕΒΕΕ, ταξί κ.ά.), συνομιλώντας με διαδηλωτές για τα προβλήματα τους, ενώ έφτασε με την πορεία διαμαρτυρίας μέχρι έξω από το υπουργείο Οικονομικών.

Πόσοι τολμάνε να έρθουν εδώ μέσα στον κόσμο να μιλήσουν;
Απροειδοποίητα.
Αδιαμεσολάβητα.
Δώστε μας την ευκαιρία. pic.twitter.com/fSXD6OIdNN

— Stefanos Kasselakis – Στέφανος Κασσελάκης (@skasselakis) November 22, 2023