ΔΕΗ Team Greece: Τρίτη στον κόσμο στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

2023/11/11 at 8:25 ΜΜ 11/11/2023 newsroomΗ ελληνική ομάδα με το σχεδιασμό του ρομπότ της, το πλήρες Engineering Notebook και την έρευνά της στο Υδρογόνο και τις Ανανεώσιμες Πηγές Ενέργειας κατάφερε να κερδίσει το ενδιαφέρον της κριτικής επιτροπής και οδηγήθηκε στη σημαντική διάκριση και βράβευσή της με το Zhang Heng Award for Engineering Design, ενώ ακολούθησαν και άλλες διακρίσεις. Η εξαιρετική μηχανική καθώς και η κομψότητα και αποτελεσματικότητα του ρομπότ της ΔΕΗ Team Greece έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στην κατάταξη της ομάδας στο βάθρο των νικητών.

3η στον κόσμο η ΔΕΗ Team Greece στην Ολυμπιάδα Εκπαιδευτικής Ρομποτικής

Επιπλέον, η ΔΕΗ Team Greece, κατάφερε να φτάσει στην 7η θέση της παγκόσμιας κατάταξης ανάμεσα σε 191 χώρες. Είναι μάλιστα η πρώτη φορά που η ελληνική αποστολή συμμετέχει στο FIRST Global Finalists Alliances, όπου οι 24 καλύτερες ομάδες του κόσμου θα διαγωνιστούν μεταξύ τους σε συμμαχίες των 8.

greece__2_
greece__3_

 

Τα 70 και πλέον μέλη του κλιμακίου την Εθνικής εργάστηκαν αδιάκοπα και σκληρά όλο το διάστημα της προετοιμασίας από τον Ιούλιο μέχρι την Ολυμπιάδα, γεγονός που έφερε δύο ακόμη διακρίσεις στην ελληνική ομάδα, το social media award και το safety award.

Η Ολυμπιάδα Ρομποτικής, FIRST GLOBAL Challenge, είναι μια παγκόσμια διοργάνωση ρομποτικής, επιστήμης, καινοτομίας και τεχνολογίας, στην οποία συμμετέχουν εθνικές ομάδες με νέες και νέους ηλικίας από 14 έως 18 ετών. Ο Εκπαιδευτικός Οργανισμός Eduact – ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ είναι ο αρμόδιος φορέας για την Ελλάδα.

greece__4_
greece__1_

Η ΔΕΗ και το ΔΕΗ Innovation Hub, βρέθηκαν από την αρχή στο πλευρό της ελληνικής αποστολής και δεσμεύονται ότι θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν απρόσκοπτα νέους και νέες με πάθος και ταλέντο, καθώς και να επενδύουν σε νέα προγράμματα και ιδέες που αφορούν στην έρευνα, την ανάπτυξη και την καινοτομία.

Η ΔΕΗ, ανταποκρινόμενη στις προκλήσεις της ενεργειακής μετάβασης, επαναπροσδιορίζει τον εαυτό της και γίνεται αρωγός εξέλιξης στην κοινωνία και την οικονομία.

Το Green Deal της ΔΕΗ και η ψηφιακοποίηση των λειτουργιών της είναι ανάμεσα στους στρατηγικούς πυλώνες της εταιρείας, η οποία συνεχίζει τον μετασχηματισμό της με επενδύσεις τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό, με απώτερο στόχο την μετατροπή της σε κορυφαία εταιρεία καθαρής ενέργειας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη.