Μηνύματα προς τα έσω και προς τα…έξω από Μητσοτάκη

2023/11/23 at 6:13 ΜΜ 23/11/2023 newsroomΜήνυμα ενόψει των ευρωεκλογών του 2024 ότι η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα που μπορεί να διεκδικεί χρήματα από την Ευρωπαϊκή Ένωση για να βελτιώνεται η καθημερινότητα των πολιτών έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την ομιλία του στην εκδήλωση για την έναρξη των εργασιών στον οδικό άξονα Μπράλος – Άμφισσα.

Παράλληλα επισήμανε ότι «αυτό που είπαμε από το 2019 ότι θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο γίνεται πράξη και τα εργοτάξια κλείνουν πια και παραδίδουμε έτοιμα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και το ίδιο θα συμβεί και εδώ το 2024» ενώ νωρίτερα είχε βρεθεί και στα εγκαίνια του λιμανιού του Αγίου Κωνσταντίνου.

Ξεκινώντας την ομιλία του ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε για τη σημασία του έργου ότι «οι κάτοικοι της περιοχής γνωρίζετε πολύ καλά τη μεγάλη ταλαιπωρία και τον κίνδυνο στην οδική ασφάλεια που συνεπάγεται η χρήση του παλαιού οδικού δικτύο» τονίζοντας ότι «το έργο αυτό θα κατασκευαστεί με τις πιο σύγχρονες περιβαλλοντικές προδιαγραφές ώστε να μην επιβαρυνθεί σημαντικά το περιβάλλον»

Με αφορμή, δε, το γεγονός πότι το έργο αυτό έχει ευρωπαϊκή χρηματοδότηση ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «το 2024 είναι μια σημαντική πολιτικά χρονιά για τη χώρα, 50 χρόνια από την αποκατάσταση της Δημοκρατίας, 50 χρόνια από την ίδρυση της Νέας Δημοκρατίας και χρονιά ευρωεκλογών».

«Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ότι το αποτύπωμα της ΕΕ είναι σημαντικό και συνεχίζεται. Το έργο αυτό είναι το πρώτο οδικό έργο που χρηματοδοτείται από το νέο ΈΣΠΑ. Είναι σημαντικό να θυμόμαστε ποιο κόμμα και παράταξη μπορεί να εκπροσωπεί τη χώρα επάξια στην Ευρώπη για να κάνουμε καλύτερη την καθημερινότητά σας».

Ειδικά για την παράκαμψη της Χαλκίδας είπε ότι «μας ταλαιπώρησε αλλά το νερό έχιε μπει στο αυλάκι και το έργο θα αρχίσει να κατασκευάζεται ενώ το ίδιο θα συμβεί και το για το έργο που συνδέει Λαμία-Καρπενήσι».

«Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης θητείας έχουμε μπει στη φάση της κατασκευής και παράδοσης των έργων. Ο πήχης είναι ψηλά και τα χρονοδιαγράμματα πρέπει να υλοποιούνται. Τα έργα πρέπει να υλοποιούνται και εντός χρόνου και εντός προϋπολογισμού» πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κράτησε «τη δέσμευση του υπουργείου Μεταφορών για συστηματική παρακολούθηση της προόδου των εργασιών. Είμαστε εδώ για να αντιμετωπίσουμε όποια προβλήματα προκύψουν».

«Αυτό που είπαμε από το 2019 ότι θα κάνουμε την Ελλάδα ένα απέραντο εργοτάξιο γίνεται πράξη και τα εργοτάξια κλείνουν πια και παραδίδουμε έτοιμα έργα που αλλάζουν την καθημερινότητα των πολιτών και το ίδιο θα συμβεί και εδώ το 2024» κατέληξε στην ομιλία του ο πρωθυπουργός.

Νέο μήνυμα στο εσωτερικό της κυβέρνησης για αποφυγή αλαζονικών συμπεριφορών έστειλε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φθιώτιδα.
«Εδώ ξεπεράσαμε το 50% στη Ν.Δ., ένα ποσοστό το οποίο πιστεύω ήταν μία επιβράβευση της σοβαρής δουλειάς που έγινε την προηγούμενη τετραετία, αλλά και ένα αίτημα των πολιτών να συνεχίσουμε, χωρίς αλαζονεία, σκύβοντας το κεφάλι, δουλεύοντας σκληρά, στο δρόμο τον οποίο χαράξαμε» δήλωσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από τη Φθιώτιδα, μιλώντας σε πολίτες στα Καμμένα Βούρλα και τους ευχαρίστησε για τη στήριξη τους στη Ν.Δ. στις εκλογές.
«Θέλω να σας πω ένα πολύ μεγάλο ευχαριστώ για τη στήριξη που δώσατε στη μεγάλη μας παράταξη. Το 41% είναι εντολή για επιτάχυνση των μεγάλων αλλαγών και για παρεμβάσεις, οι οποίες θα κάνουν διαρκώς τη δική σας καθημερινότητα καλύτερη. Και σας διαβεβαιώνω ότι αυτό το μήνυμα το έχω ενστερνιστεί απόλυτα και εγώ και οι συνεργάτες μου και ξέρουμε ότι πρέπει να τρέξουμε ακόμη πιο γρήγορα την υλοποίηση των μεγάλων αλλαγών. Γιατί τελικά εσείς θα είστε οι κριτές της πολιτικής, την οποία εφαρμόζουμε» πρόσθεσε ο κ. Μητσοτάκης.
Ο πρωθυπουργός νωρίτερα παρέστη στην εκδήλωση για την ολοκλήρωση των εργασιών αναβάθμισης και επέκτασης του Λιμένα Αγίου Κωνσταντίνου. «Η επένδυση η οποία γίνεται εδώ δεν δίνει απλά τη δυνατότητα σε περισσότερους επισκέπτες να φύγουν από τον Άγιο Κωνσταντίνο προς προορισμούς, είτε στην Εύβοια είτε στις Σποράδες, αλλά δίνει τη δυνατότητα και στον Άγιο Κωνσταντίνο, στην Περιφέρεια δηλαδή συνολικά της Στερεάς και ειδικά στη Φθιώτιδα, να υποδεχθεί και επισκέπτες καθώς πια το λιμάνι θα μπορεί να είναι προσβάσιμο σε μικρά και σε μεσαία κρουαζιερόπλοια» τόνισε ο Πρωθυπουργός, μιλώντας για… «μία πραγματική κοσμογονία στις επενδύσεις στις λιμενικές μας υποδομές» από την κυβέρνηση. «Μία κοσμογονία που θα έλεγα, άργησε» πρόσθεσε.
«Καθώς βρισκόμαστε στην αρχή της δεύτερης κυβερνητικής μας θητείας περνάμε πια από τη φάση της ωρίμανσης, της κατασκευής, στη φάση της παράδοσης σημαντικών έργων υποδομής που αλλάζουν την όψη της χώρας συνολικά. Το λιμάνι του Αγίου Κωνσταντίνου είναι μόνο ένα τέτοιο παράδειγμα από τα πολλά έργα τα οποία θα παραδοθούν τους επόμενους μήνες και τα επόμενα χρόνια» δήλωσε ο κ. Μητσοτάκης.

Στάση σε έναν ελαιώνα στην Αταλάντη έκανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης κατά την επιστροφή στην Αθήνα από το εργοτάξιο του έργου Μπράλος-Αμφισσας.

Ο πρωθυπουργός περιηγήθηκε στον ελαιώνα και συνομίλησε με παραγωγούς που μάζευαν τις ελιές.