Σε τι συμφώνησαν Κασσελάκης-Ανδρουλάκης

2023/11/06 at 7:42 ΜΜ 06/11/2023 newsroomΣχεδόν μία ώρα διήρκησε η συνάντηση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, με τον ομόλογό του, του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανου Κασσελάκη, κατόπιν αιτήματος του τελευταίου.

Ο κ. Ανδρουλάκης υποδέχθηκε στο γραφείο του, στη Βουλή, το νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Στέφανο Κασσελάκη και ο διάλογός τους αφορούσε το θέμα των υποκλοπών και επικεντρώθηκε στην πλειοψηφία των 3/5 που απαιτείται για τη σύνθεση των Ανεξάρτητων Αρχών, στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής.

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να ακυρωθεί η διαδικασία της Διάσκεψης των Προέδρων για τον ορισμό των μελών της ΑΔΑΕ» είπε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, απαντώντας στον κ. Κασσελάκη, που παρατήρησε ότι «δεν σεβάστηκαν τα 3/5».

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο άνδρες συζήτησαν για την οικονομία, τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, τα ζητήματα του κράτους δικαίου, της ενίσχυσης των ανεξάρτητων Αρχών και τις εξελίξεις στο σκάνδαλο των υποκλοπών.

Ο κ. Ανδρουλάκης ενημέρωσε τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ για την επικείμενη κατάθεση εκ μέρους της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΠΑΣΟΚ αιτήματος σύστασης προανακριτικής επιτροπής για τη σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη.

Οι κύριοι Ανδρουλάκης και Κασσελάκης συμφώνησαν να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου να πέσει άπλετο φως τόσο στην τραγωδία των Τεμπών όσο και στην υπόθεση των υποκλοπών.