Συνεχίζονται οι έρευνες για τους 13 ναυτικούς

2023/11/26 at 5:10 ΜΜ 26/11/2023 newsroomΚορυφώνεται η αγωνία για τους 13 ναυτικούς που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τη βύθιση του φορτηγού πλοίου RAPTOR με σημαία Κομόρες και 14μελές πλήρωμα σήμερα το πρωί ανοιχτά της Λέσβου. Oι έρευνες για τον εντοπισμό τυχόν επιζώντων συνεχίζονται από 8 παραπλέοντα, 1 ελικόπτερο και μια φρεγάτα του Πολεμικού Ναυτικού.

Υπενθυμίζεται ότι ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας που διεξήγαγε έρευνα στη θαλάσσια περιοχή εντόπισε και περισυνέλεξε σώο το μεσημέρι έναν Αιγύπτιο ναυτικό, ο οποίος μεταφέρθηκε στο γενικό νοσοκομείο της Μυτιλήνης.

Δείτε το βίντεο με τη μεταφορά του ναυτικού στο Βοστάνειο:

Καλά στην υγεία του ο ναυτικός που διασώθηκε από το «Raptor»

Σύμφωνα με τη διαχειρίστρια εταιρεία του πλοίου με έδρα το Λίβανο στο πλοίο επέβαιναν 1 Ινδός, 11 Αιγύπτιοι και δύο υπήκοοι Συρίας.

To RAPTOR μετέφερε αλάτι από την Αίγυπτο με προορισμό την Κωνσταντινούπολη και είχε δηλώσει μηχανική βλάβη στις 7 το πρωί.

Στις 8:20 ο πλοίαρχος ανέφερε κάποια κλίση του πλοίου ενεργοποιώντας σήμα κινδύνου «mayday, mayday» σε παραπλέοντα σκάφη και στη συνέχεια χάθηκε από τα ραντάρ.

Οι καιρικές συνθήκες στην περιοχή είναι δύσκολες, καθώς πνέουν άνεμοι 8 μποφόρ και τα κύματα φτάνουν τα 3 μέτρα σε ύψος.

Καλά στην υγεία του ο διασωθείς ναυτικός

Σε ετοιμότητα βρίσκεται από νωρίς το πρωί της Κυριακής το Γενικό Νοσοκομείο της Μυτιλήνης, μετά την είδηση του ναυαγίου του φορτηγού πλοίου Raptor ανοιχτά της Ερεσού και Ταβαρίου στη Λέσβο.

Στις 12.00 το μεσημέρι περίπου μεταφέρθηκε στο Βοστάνειο ο πρώτος ναυτικός που διασώθηκε στην περιοχή.

Όπως ανέφερε μιλώντας στο stonisi.gr ο διοικητής του νοσοκομείου Γιώργος Καμπούρης, οι γιατροί που φροντίζουν τον ναυτικό, σημειώνουν ότι είναι καλά στην υγεία του και δεν κινδυνεύει η ζωή του.