Συνέδριο IPA με άριστη οργάνωση – η παρέμβαση Τσούκαλη

2023/11/09 at 3:01 ΜΜ 09/11/2023 newsroomΉταν ένα συνέδριο για σεμινάριο. Το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών (International Police Association), διοργάνωσε με απόλυτη επιτυχία το 66ο Παγκόσμιο Συνέδριο (I.P.A. WC 2023) της Ενώσεως Αστυνομικών, στην Αθήνα.
Φιλοξενήθηκε από 24-29 Οκτωβρίου 2023, στο ξενοδοχείο Wyndham Grand Athens, και χαρακτηρίστηκε από την συμμετοχή εκπροσώπων αστυνομικών από 68 χώρες μέλη, από τις πέντε ηπείρους.
Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων και των επισκεπτών ξεπέρασε τα 350 άτομα.
Το συνέδριο είχε άψογη οργάνωση έγινε ενώπιον πλήθους κόσμου και χαρακτηρίστηκε από έντονη συμμετοχή και αυξημένο ενδιαφέρον από πλευράς όλων των παρευρισκομένων.
Ο πρόεδρος Βλάσης Μπαλατσός και το διοικητικό συμβούλιο του ελληνικού εθνικού τμήματος της IPA δέχτηκαν θερμά συγχαρητήρια από
όλες τις αποστολές της IPA που δήλωσαν ενθουσιασμένες για την μοναδική ελληνική φιλοξενία αλλά και για την άρτια οργάνωση.
Άξιο ιδιαίτερης αναφοράς είναι το γεγονός ότι το Ελληνικό Εθνικό Τμήμα κατάφερε για πρώτη φορά την ταυτόχρονη εκλογή, ενός Έλληνα και μιας Ελληνίδας εν ενεργεία Αστυνομικών στην 10μελή Παγκόσμια Διοίκηση της Ενώσεώς μας (Ι.Ε.Β.)
Η Σοφία Λογαρίδου εξελέγη ως εσωτερικός ελεγκτής μεταξύ δέκα διαφορετικών υποψηφίων οι οποίοι προέρχονταν αντίστοιχα από δέκα διαφορετικές χώρες καταλαμβάνοντας την πρώτη θέση μετά από την ψηφοφορία.
Ο Χρήστος Παργινός ήταν ο δεύτερος Έλληνας που εξελέγη καθώς κατέλαβε μετά από ψηφοφορία τη θέση του Προέδρου Κοινωνικοπολιτιστικής Επιτροπής.
Ιδιαίτερη ήταν η παρουσία του Γιώργου Τσούκαλη στο συνέδριο της IPA. Ο γνωστός ιδιωτικός ερευνητής και συγγραφέας πήρε μέρος με την ιδιότητα του επίτιμου μέλους και είχε ενεργό συμμετοχή στις καθημερινές εργασίες του συνεδρίου συνομιλώντας με πολλά στελέχη αποστολών του εξωτερικού. Μάλιστα μετά το πέρας των εργασιών ο Γιώργος Τσούκαλης εξέφρασε την ικανοποίηση του και τον ενθουσιασμό του για την επιτυχημένη οργάνωση όσο και για το υψηλό επίπεδο που χαρακτήρισε το συνέδριο.
Το παρόν έδωσαν μεταξύ άλλων η πολιτική & φυσική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, ο Γενικός Γραμματέας Δημόσιας Τάξης κ. Μάνος Λογοθέτης, ο Εκπρόσωπος του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας- κ. Γενικός Επιθεωρητής Αστυνομίας Νοτίου Ελλάδος Αντιστράτηγος Νικόλαος Σπανουδάκης και ο Παγκόσμιος Πρόεδρος της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών κ. Pierre- Martin Moulin, καθώς και εκπρόσωποι Τοπικών Διοικήσεων της Διεθνούς Ενώσεως Αστυνομικών, πολλοί επίσημοι αλλά και φίλοι της ένωσης.
Στην διάρκεια της τελετής αποδόθηκε από τον Πρόεδρο του Ελληνικού Εθνικού Τμήματος κ. Βλάσιο Βαλατσό και τον παγκόσμιο Πρόεδρο ΙΡΑ κ. Pierre- Martin Moulin, τιμητική πλακέτα στην χήρα του αειμνήστου Γεωργίου Κατσαροπουλου- π.παγκοσμίου Γενικού Γραμματέα του ΙΕΒ, για την αναγνώριση της προσφοράς του προς την Ένωση.
Εντυπωσιακή ήταν η έκθεση αγαθών (παραδοσιακών προϊόντων- ποτών) και υλικών-πραγμάτων (σημάτων- εντύπων Αστυνομικής φύσεως & ΙΡΑ κ.α.) των χωρών που συμμετείχαν στο συνέδριο.
Η επιτυχής διοργάνωση του Παγκοσμίου συνεδρίου είναι βέβαιο ότι θα αποτελέσει την «ναυαρχίδα» παγκόσμιας προβολής του Εθνικού Τμήματος και της Ελληνικής Αστυνομίας γενικότερα στο πλαίσιο της δημιουργίας και καλλιέργειας του πνεύματος αλληλεγγύης, φιλαλληλίας, αμοιβαίας κατανόησης, φιλίας αλλά και αδελφοσύνης, μεταξύ των αστυνομικών και των οικογενειών τους τόσο σε εθνική όσο και σε παγκόσμια κλίμακα. Μη ξεχνάμε άλλωστε και το κεντρικό θέμα που χαρακτηρίζει την IPA και το οποίο δεν είναι άλλο από το
“Υπηρετώ δια της φιλίας”.