Κασσελάκης: Οι έντεκα φταίνε για τη διάσπαση

2023/12/09 at 7:35 ΜΜ 09/12/2023 newsroomΣε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής» ο Στέφανος Κασσελάκης χρεώνει στους «11» ότι «ήθελαν να έχουν τις καρέκλες στον ΣΥΡΙΖΑ και πως είναι οι αυτουργοί της πολιτικής διάσπασης». Αναφέρει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στους επόμενους θα είναι καλύτερα oργανωμένος ριζικά ανανεωμένος, δυναμικός στη Βουλή και γειωμένος στην κοινωνία.

«Εκείνοι που σχεδίασαν τη διάσπαση του κόμματος μας από το ίδιο το βράδυ της εκλογής μου, την οποία δεν αποδέχτηκαν ποτέ, έχουν την ευθύνη. Τις αποφάσεις τους, τις είχαν πάρει από το βράδυ της 17ης Σεπτεμβρίου. Προφανώς τους ενδιέφερε μόνο η καρέκλα του προέδρου το κόμματος», ήταν τα λόγια του για να προσθέσει. «Εκείνοι που ενώ ήταν οι αυτουργοί και συναυτουργοί της απολίτικης και ναρκισσιστικής διάσπασης που προκάλεσαν, προσπαθούν τώρα προσχηματικά να τη ντύσουν με πολιτικό περιεχόμενο. Εκανα ό,τι μπορούσα για να διαφυλάξω την ενότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Κάλεσα την Εφη Αχτσιόγλου και όλους τους βουλευτές να αναλάβουν σημαντικούς ρόλους στη Βουλή πριν καν ανακοινώσω το προεδρείο της κοινοβουλευτικής ομάδας. Εγώ έχω καθαρή και ήσυχη τη συνείδησή μου».

«Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%»
Αναφορικά με τους στόχους του κόμματος ο Κασσελάκης ανέφερε: «Δεν μας αρκεί η άμυνα απέναντι στις πολύ συντηρητικές της ΝΔ. Θα βγούμε στην αντεπίθεση με ρηξικέλευθες λύσεις για τα προβλήματα της κοινωνικής πλειοψηφίας. Θέλουμε οι Ευρωεκλογές να δώσουν ένα μήνυμα στον Κυριάκο Μητσοτάκη. Να τελειώνουμε με το άλλοθι του 41%».

Σε σχέση με τον Αλέξη Τσίπρα, είπε: «Ο Αλέξης Τσίπρας είναι η ψυχή του ΣΥΡΙΖΑ. Ηγήθηκε της χώρας κάτω από τραγικά δύσκολες συνθήκες και κατάφερε πολλά. Ίσως μετά το 2019 να χρειαζόταν ένα συνέδριο επανίδρυσης του ΣΥΡΙΖΑ, μεσολάβησε όμως η πανδημία».

Στην ερώτηση αν θα είναι υποψήφιος στις Ευρωεκλογές ήταν ξεκάθαρος: «Δεν θα είμαι γιατί είναι ξεκάθαρο πώς αν το έκανε θα ήταν για επικοινωνιακούς λόγους. Το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ θα προκαλέσει θετική έκπληξη, καθώς θα αποτελείται από πραγματικά άριστους υποψηφίους. Διευκρινίζω ότι δεν θα υπάρχουν celebrities».