Τσούκαλης- Μυλωνοπούλου καθήλωσαν το κοινό Επιστημονική Ημερίδα με θέμα «Παιδί και Οικογένεια , Στρές και παραβατικότητα».

2023/12/07 at 1:20 ΠΜ 07/12/2023 newsroomΟ Σύλλογος προστασίας παιδιών «ΒΕΝΙΑΜΙΝ» και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Στρατιωτικών ΠΟΜΕΝΣ διοργάνωσαν με μεγάλη επιτυχία επιστημονική ημερίδα με θέμα «Παιδί και Οικογένεια Στρές και παραβατικότητα». Συμμετοχή στην ημερίδα είχε και η Κοιν.Σ.Επ. Εν Δυνάμει – Προαγωγή Ψυχικής Υγείας και Εκπαίδευσης
Η λαμπρή εκδήλωση πραγματοποιήθηκε μπροστά σε ένα καταπληκτικό κοινό το οποίο είχε κατακλύσει από νωρίς το αμφιθέατρο του ιδρύματος Θεοχαράκη όπου έλαβε χώρα η επιστημονική ημερίδα. Συμμετείχαν διακεκριμένοι ομιλητές, όπως ο Γιώργος Τσουκαλης η Ελένη Μυλωνοπούλου, η Κατερίνα Κιουρτσιδου, οι οποίοι καθήλωσαν το ακροατήριο με τις πολύ σημαντικές και εμπεριστατωμένες εισηγήσεις τους.
Σκοπός αυτής της ημερίδας ήταν να ευαισθητοποιηθεί η κοινή γνώμη για θέματα που αφορούν στην οικογένεια, το παιδί, αλλά και για το στρές που μπορεί να βιώνει καθώς επίσης και να προσδιορίσει τις πιθανές αιτίες που οδηγούν σε παραβατικότητα.
Στο πλαίσιο της εκδήλωσης έγινε βράβευση των συντελεστών για την προσφορά τους στο κοινωνικό σύνολο. Ο ιδιωτικός ερευνητής και Σύμβουλος Πολιτιστικής Κληρονομιάς UNESCO Πειραιώς και Νήσων Γιώργος Τσούκαλης και η Καλλιόπη Τσίτου παρέδωσαν τιμητικούς επαίνους και βραβεία εκ μέρους του προέδρου του ομίλου για την UNESCO Πειραιώς και Νήσων και μέλους του Εκτελεστικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ομίλων και Συλλόγων για την UNESCO CEO και προέδρου του International Action Art κ. Ιωάννη Μαρωνίτη.
Όπως δήλωσε μετά το πέρας της εκδήλωσης ο Γιώργος Τσούκαλης θεωρεί τεράστια τιμή αλλά και τεράστια ευθύνη ως Έλληνας την συνέχιση του σημαντικού έργου υποστήριξης παιδιών από πλευράς του συλλόγου ΒΕΝΙΑΜΙΝ που μέχρι τώρα έχει αποδείξει ότι αφουγκράζεται τις ανάγκες και τις παθογένειες της σημερινής κοινωνίας και ασχολείται με επιμέλεια για την επίλυση ποικίλων προβλημάτων που άπτονται της καθημερινότητας.