Συνάντηση Δένδια με Κασσελάκη – τι δήλωσε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

2024/01/29 at 3:46 ΜΜ 29/01/2024 newsroomΟ Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, συναντήθηκε σήμερα, Δευτέρα 29 Ιανουαρίου 2024, με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανο Κασσελάκη, ο οποίος επισκέφθηκε το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Ο κ. Κασσελάκης, ο οποίος συνοδευόταν από τον Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, Επίτιμο Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και Ναυάρχο ε.α. Ευάγγελο Αποστολάκη και τον Διευθυντή του Πολιτικού του Γραφείου Μανώλη Καπνισάκη, ενημερώθηκε στην αίθουσα «Ιωάννης Καποδίστριας» του ΥΠΕΘΑ για τα ζητήματα Εθνικής Άμυνας και την επιχειρησιακή δομή των Ενόπλων Δυνάμεων.

Στην ενημέρωση παρέστησαν συγκεκριμένα από πλευράς πολιτικής ηγεσίας ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας, Ιωάννης Κεφαλογιάννης και ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας, Αντώνιος Οικονόμου.

Από πλευράς στρατιωτικής ηγεσίας παρέστησαν ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Στρατηγός Δημήτριος Χούπης, ο Αρχηγός ΓΕΣ Αντιστράτηγος Γεώργιος Κωστίδης, ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Δημήτριος – Ελευθέριος Κατάρας ΠΝ και ο Αρχηγός ΓΕΑ Αντιπτέραρχος (Ι) Δημοσθένης Γρηγοριάδης.

Ακολούθησε η συνάντηση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία με τον κ. Δένδια, στο γραφείο του Υπουργού.

Δήλωση του Προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανου Κασσελάκη, σε συνέχεια της επίσκεψής του στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

 

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, επισκέφθηκε σήμερα το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, όπου ενημερώθηκε μεταξύ άλλων για την ένταξη της Ελλάδας στο πρόγραμμα για την αγορά των F-35. Αμέσως μετά δήλωσε τα εξής:

 

«Ευχαριστούμε ειλικρινά τον Υπουργό Άμυνας, τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και τους επικεφαλής των Επιτελείων για την ενημέρωση και τον χρόνο τους. Συζητήσαμε πάρα πολλά θέματα, ήταν μια πολύ ειλικρινής συζήτηση.

Θέλω να σας πω ότι ως ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είμαστε εδώ για να είμαστε παραγωγικοί στα εθνικά ζητήματα.

Για εμάς, τα εθνικά θέματα, η άμυνα της χώρας, δεν είναι ζήτημα επικοινωνίας.

Είναι ζήτημα της ασφάλειας της κάθε Ελληνίδας και του κάθε Έλληνα, και έτσι το αντιμετωπίζουμε.

Ενημερωθήκαμε σήμερα όσον αφορά στα εξοπλιστικά. Είμαστε στην αρχή μιας μακράς διαδικασίας για να κατανοήσουμε τη συμφωνία που έκανε η Ελλάδα.

Αναδείξαμε συγχρόνως το ζήτημα της αμοιβής των στρατιωτικών, και του οικογενειακού τους σχεδιασμού, που έχουν μείνει πίσω. Και συγχρόνως αναδείξαμε ζητήματα συνολικού και ολιστικού εκσυγχρονισμού των υποδομών της χώρας, και των αμυντικών υποδομών ειδικά.

Ευχαριστούμε και πάλι τον Υπουργό και τον Αρχηγό ΓΕΕΘΑ και όλους τους Κλαδάρχες για την ενημέρωση και ευχόμαστε καλή θητεία στον καθένα τους».

 

Στη συνέχεια ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. έδωσε τον λόγο στον Βουλευτή Επικρατείας του κόμματος και Τομεάρχη Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο οποίος δήλωσε τα εξής:

«Η ενημέρωση που λάβαμε ήταν πλήρης, συζητήσαμε όλα τα θέματα. Όπως καταλαβαίνετε τα θέματα των εξοπλιστικών είναι σε μια διαδικασία που είναι στην αρχή της. Δεν έχουμε ακόμα εικόνα του τί θα γίνει. Περιμένουμε ενημέρωση.

Όπως είπε και ο Πρόεδρός μας, η προσπάθειά μας έγκειται στο να είμαστε παραγωγικοί, θέτοντας τους περιορισμούς και τις θέσεις που έχουμε. Και θα προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε στο να υπάρξουν οι καλύτερες δυνατές λύσεις».​