Τα…Βόρεια Προάστια του ΣΥΡΙΖΑ ενοχλήθηκαν από τις Σπέτσες του Στέφανου

2024/01/06 at 9:59 ΜΜ 06/01/2024 newsroom 

 

Το να έχεις μεγαλώσει στα…πούπουλα και να είσαι γόνος μιας ελίτ, και την ίδια ώρα να σε ενοχλεί γιατί ο αρχηγός σου επέλεξε να σε πάει στις Σπέτσες και να αναρωτιέσαι δημοσίως : «Γιατί να μην πάμε σε περιοχές που έχουν πληγεί από πυρκαγιές ή πλημμύρες; Καρδίτσα, Έβρο, Ρόδο, Εύβοια, Βόλο. Να γυρίσουμε τα χωριά, να μιλήσουμε με τους κατοίκους, να διαπιστώσουμε τί έχει (ή ΔΕΝ) έχει κάνει η κυβέρνηση όλο αυτό τον καιρό» είναι αν μη τι άλλο υποκριτικό.

Και χωρίς καμία διάθεση υπεράσπισης του Στέφανου Κασσελάκη , τα λένε ενώ γνωρίζουν ότι ο νέος Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ , έχει πάει όχι μία αλλά περισσότερες φορές από το καθένα στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτές τις περιοχές. Οτι έχει δει τα προβλήματα αυτών των περιοχών από πρώτο χέρι.

Οι…διαμαρτυρόμενοι των Βορείων Προαστίων σε συνεργασία με τους συντρόφους της λογικής στη Δραπετσώνα δεν έχουν πια ζωή ετοιμάζουν μέτωπο αντίστασης κατά του Κασσελάκη και της απόφασής του να συνεδριάσουν επί τριήμερο, στο νησί του Αργοσαρωνικού, φιλοξενούμενοι του Προέδρου τους.

Στο παιχνίδι μαθαίνω ότι μπήκε και ο τέως Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, στον οποίο έφθασαν τα παράπονα των στελεχών του και η άποψη ότι Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι…πολυεθνική!

Δυστυχώς τόσο για τον Αλέξη Τσίπρα, όσο και για τους ίδιους ο ΣΥΡΙΖΑ με όρους οικονομίας είναι απλά μια χρεοκοπημένη και προβληματική “επιχείρηση” και εάν δεν γίνει κάτι στο τέλος θα κλείσει.

Αντί λοιπόν να ενοχλούνται γιατί ο Κασσελάκης τους ζήτησε να πάνε και να καταθέσουν προτάσεις συγκεκριμένες και όχι καφενειακού τύπου, ας δουν πως αυτό το κόμμα που κάποτε το εμπιστεύτηκαν οι Ελληνες μπορεί να γίνει ξανά μια εναλλακτική πρόταση εξουσίας.

Να στρώσουν όπως λέει απλά ο λαός μας τον ποπό τους και να παράξουν ιδέες και προτάσεις συγκεκριμένες. Να κάνουν απολογισμό και προγραμματισμό. Ετσι λειτουργούν τα φυσιολογικά κόμματα και όχι με ιστορικές παλινδρομήσεις.

Αντί να ονειρεύονται την πτώση Μητσοτάκη, με την λογική του ώριμου φρούτου και αντί να αναζητούν το πιο καλό τσιτάτο, να ψάξουν να βρουν προτάσεις και αφήγημα που θα πείσουν την κοινωνία. Να δουλέψουν με λίγα λόγια.

Το πρόβλημα για τον ΣΥΡΙΖΑ, δεν είναι εάν συνεδριάσουν στις Σπέτσες ή αλλού, αλλά το αν μπορούν να σηκώσουν τα μανίκια τα στελέχη του που είχαν μάθει τόσα χρόνια να έχουν έναν…Μεσσία, για να του φορτώνουν τις αμαρτίες τους, και στο τέλος να τον σταυρώνουν. Αυτό έκαναν και με τον Τσίπρα, που πραγματικά αναρωτιέμαι γιατί εξακολουθεί με τον τρόπο του να τους στηρίζει. Από την άλλη βέβαια και στο νέο προεδρικό περιβάλλον πρέπει να καταλάβουν ότι την ώρα που η κυβέρνηση δοκιμαζόταν από τον ανασχηματισμό, δεν της ρίχνεις σωσίβιο με τις Σπέτσες ;

 

Το σχόλιο του Ν. Ελευθερόγλου πρωτοδημοσιεύθηκε στο flash.gr