Και το όνομα αυτής…Ολγα

2024/02/24 at 8:40 ΜΜ 24/02/2024 newsroomΕδώ, δεν υπάρχουν αντίπαλοι, εδώ δεν είναι αρένα, υπάρχουν μόνο σύντροφοι. Όχι άλλοι εχθροί, όχι άλλος διχασμός ανάμεσα μας», είπε η Όλγα Γεροβασίλη. Μεταξύ άλλων ανέφερε:

«Όλους αυτούς τους μήνες στήριξα την προσπάθεια με την εκλογή του Στέφανου Κασσελάκη., Πάντα πίστευα ότι η Αριστερά είναι τα μέλη της, όλοι εσείς, που δέχεστε απειλές από εργοδότες. Σήμερα κοιτάμε την πραγματικότητα στα μάτια. Το κόμμα μας υποχωρεί συνεχώς. Φτάσαμε στο σημείο να μην υπάρχει ενδιαφέρον των μελών μας να είναι σύνεδροι. πρέπει να μπει φρένο στην καθοδική πορεία, να ανακτήσουμε την κυβερνητική μας προοπτική. Είμαστε κόμμα διακυβέρνησης, όχι συμπλήρωμα στο πολιτικό σύστημα, ούτε κόμμα διαμαρτυρίας. Οι απαιτήσεις είναι υψηλές. Πρέπει να νικήσουμε τον Μητσοτάκη και χρειαζόμαστε πολιτικό σχέδιο με σαφείς στόχους, κοστολογημένες προτάσεις».

Όχι ενός αντρός αρχή, τόνισε η κυρία Γεροβασίλη και απευθυνόμενη στους συνέδρους μίλησε για υπαρξιακό δίλημμα και ζήτησε να απαντήσουν στον προβληματισμό εάν μια εσωκομματική διαδικασία προκαλέσει αυτή τη στιγμή μεγαλύτερα προβλήματα, επισημαίνοντας ότι «λίγους μήνες πριν από τις ευρωεκλογές το κόμμα βυθίστηκε στην εσωστρέφεια».

Πιστεύω ότι είναι βαθιά αναγκαίο και δεν μπορούμε να αφήσουμε τα πράγματα όπως είναι. Μού αναλογεί μερίδιο ευθύνης. Ακουσα το δημόσιο προσκλητήριο του προέδρου. Η απάντηση μου είναι ότι είμαι παρούσα. Δεν φοβήθηκα ποτέ την ευθύνη, περάσαμε δια πυρός και σιδήρου, για να κυβερνήσουμε, να βγάλουμε τη χώρα από τα μνημόνια. Είμαι περρήφανη για όσα πετύχαμε, είμαι υπερήφανη που ήμουν μέλος της κυβέρνησης του Αλέξη Τσίπρα. Αγαπητέ πρόεδρε, δεν αγαπάς τα μέλη περισσότερο από εμάς. Αυτή τη δύσκολη στιγμή δηλώνω παρούσα. Για να γίνει ξανά ο ΣΥΡΙΖΑ η μεγάλη Αριστερά, για να γίνει ξανά ο προοδευτικός χώρος πρωταγωνιστής, για μια πραγματικά προοδευτική αντεπίθεση που έχει ανάγκη η χώρα και ο λαός», τόνισε.

Στο βίντεο που ανάρτησε η εφημερίδα Αυγή στο Twitter ο Στέφανος Κασσελάκης μιλώντας με συνέδρους που του ζητούσαν να μην πάει σε εκλογές, είπε πως «όχι παιδιά, η ζημιά έχει γίνει και δεν φταίω εγώ για την ζημιά».

Νωρίτερα ο Όθωνας Ηλιόπουλος, ήταν ο πρώτος βουλευτής, ο οποίος πρότεινε από το βήμα να αναβληθούν οι εκλογές προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά το συνέδριο να εκλέξει ΚΕ και όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να γίνει τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος.

«Αυτή τη στιγμή ως βουλευτής επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ καταθέτω πρόταση προς το συνέδριο -και ανοιχτή προς συνυπογραφή από όσους θέλουν- να σταματήσει η διαδικασία των εκλογών του προέδρου -ακόμη κι αν δεν αρέσει στο σύντροφο Κασσελάκη που θέλει να αναμετρηθεί, δεν με ενδιαφέρει. Ζητώ από το Συνέδριο να σταματήσει αυτή τη διαδικασία, να εκλέξει Κεντρική Επιτροπή, να εκλέξει όργανα και μετά τις ευρωεκλογές να πάμε σε τακτικό συνέδριο φυσιογνωμίας του κόμματος. Θα παραμείνω εδώ και θα δουλέψω για την επιτυχία», είπε ο βουλευτής Επικρατείας, Όθων Ηλιόπουλος.

Στη συνέχεια ανέφερε ότι μετά την τεράστια εκλογική απώλεια των εθνικών εκλογών που μετατράπηκε σε ταυτοτική απώλεια, ο χώρος πέρασε στο στάδιο του σοκ και τώρα βρίσκεται στο στάδιο του θυμού. «Βιώνουμε ένα θυμό που έχουμε όλοι και επειδή αυτόν δεν μπορούμε να τον κατευθύνουμε προς τους ψηφοφόρους, τον κατευθύνουμε προς τον εαυτό μας και ο ένας προς τον άλλον μας. Έχουμε στρέψει το μαχαίρι στον εαυτό μας». Είπε ότι μετά τις δύο διασπάσεις που υπήρξαν το προηγούμενο διάστημα «αυτή τη στιγμή φοβάμαι ότι βρισκόμαστε στα πρόθυρα μιας επόμενης διαίρεσης».