Νέο TikTok από Χατζηδάκη

2024/02/18 at 8:23 ΜΜ 18/02/2024 newsroom 

Ο υπουργός, μέσω βίντεο στο TikTok, εξήγησε γιατί οι αποκρατικοποιήσεις ενισχύουν την εικόνα της χώρας.

«Τους τελευταίους 7 μήνες προχωρήσαμε δυναμικά μπροστά, με 9 αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης» τονίζει ο Κωστής Χατζηδάκης και καταλήγει λέγοντας ότι «οι οπαδοί του κρατισμού και του σοβιετικού μοντέλου φωνάζουν. Εμείς προχωράμε μπροστά με τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης! »

Το βίντεο Χατζηδάκη στο TikTok για τις αποκρατικοποιήσεις
Ξέρω, ξέρω ότι ορισμένοι από εσάς πιστεύετε ότι είμαι «μεσίτης» και ότι «ξεπουλάω τη χώρα», με τις αποκρατικοποιήσεις.

Τι έχει γίνει με τις αποκρατικοποιήσεις:

Πώς ήταν τα πράγματα με το Λιμάνι του Πειραιά και πώς είναι τώρα!

Πώς ήταν με τα περιφερειακά μας αεροδρόμια – που ήταν σχεδόν σαν τσαντίρια- και πώς έχουν γίνει τώρα: κούκλες.

Πόσα λεφτά χάναμε με την Ολυμπιακή τον χρόνο και πόσα κερδίζουμε τώρα με τις 2 ιδιωτικές αεροπορικές εταιρίες.

Τους τελευταίους 7 μήνες προχωρήσαμε δυναμικά μπροστά, με 9 αποκρατικοποιήσεις και συμβάσεις παραχώρησης: – Αττική Οδός – Τρία περιφερειακά λιμάνια: Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Ηράκλειο – Διάθεση των μετοχών της HELLENiQ Energy – Οι αποκρατικοποιήσεις 3 Τραπεζών: Eurobank, Alpha και Εθνική – Και φυσικά η διάθεση του 30% του Αεροδρομίου Αθηνών, που συγκέντρωσε πολύ μεγάλο επενδυτικό ενδιαφέρον.

 

Δεν είναι μόνο το ταμειακό όφελος 5,7 δις. ευρώ, είναι το επενδυτικό ενδιαφέρον! Η ώθηση που δίνουν αυτές οι αποκρατικοποιήσεις στην οικονομία! Οι οπαδοί του κρατισμού και του σοβιετικού μοντέλου φωνάζουν. Εμείς προχωράμε μπροστά με τις μεγάλες χώρες της Ευρώπης!

Το «backstage» του βίντεο Χατζηδάκη στο TikTok
Ο Κωστής Χατζηδάκης κλείνει το βίντεό του με μια χιουμοριστική νότα, παρουσιάζοντας κάτι από το «backstage»: «H κριτική είναι “τι μιλάς εσύ ρε καράφλα”. Αυτά που μου γράφουν! Όσοι είμαστε καράφλες από εδώ και πέρα δεν ξαναμιλάμε!» λέει ο υπουργός στο τέλος του βίντεό του.