Στο Τζάννειο ο Μητσοτάκης

2024/02/06 at 12:10 ΜΜ 06/02/2024 newsroomΤο μήνυμα ότι το όραμα για το νέο σύστημα υγείας αφορά και ποιοτικές υποδομές με αξιοποίηση πόρων από το Ταμείο Ανάκαμψης έστειλε ο Κυριάκος Μητσοτάκης από το Τζάνειο νοσοκομείο στο οποίο βρέθηκε μαζί με τον υπουργό Υγείας, Άδωνι Γεωργιάδη, με αφορμή την πρώτη ανακαίνιση στο νοσηλευτικό ίδρυμα μετά από 60 χρόνια.

Ο πρωθυπουργός (που ήταν μαζί με τον Κώστα Κατσαφάδο, τη Δόμνα Μιχαηλίδου και το Ν. Βλαχάκο – βουλευτές ΝΔ Πειραιά) στις δηλώσεις του εξέφρασε την ικανοποίησή του για την ταχύτητα υλοποίησης του έργου ανακατασκευής του Τζάνειου νοσοκομείου. «Είχα την ευκαιρία να επισκεφθώ τις παλιές πτέρυγες για τις οποίες όσοι εργάζεσστε εδώ ή έχετε νοσηλευτεί γνωρίζετε την κατάσταση που επικρατούσε. Είχε να γίνει ουσιαστική ανακατασκευή από το 1960 και μπορείτε να κάνετε τη σύγκριση με τις νέες πτέρυγες, με τους θαλάμους που που έχουν τουαλέτες έτσι ώστε να μπορούμε να παρέχουμε αξιοπρεπείς συνθήκες νοσηλείας και εργασίας».

Όπως τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης οι πόροι οι οποίοι αξιοποιήθηκαν για την ανακατασκευή «προέρχονται από το Ταμείο Ανάκαμψης και θέλω να ευχαριστήσω το ΤΑΙΠΕΔ ως φορέα υλοποίησης για την πολύ μεγάλη ταχύτητα με την οποία δρομολογεί σημαντικά έργα τα οποία μόνο στα νοσοκομεία μας ξεπερνούν τα 300 εκατομμύρια ευρώ».

«Είναι η καλύτερη απόδειξη ότι οι πόροι του Ταμείου Ανάκαμψης πιάνουν τόπο και δρομολογούμε έργα που χρόνιζαν καιρό για την αναβάθμιση της δημόσιας υγείας και του εθνικού συστήματος υγείας» συμπλήρωσε ο πρωθυπουργός ο οποίος ευχαρίστησε όλους τους εργαζομένους καθώς, όπως είπε, «δεν είναι εύκολο να προχωράς σε μία τέτοια παρέμβαση με το νοσοκομείο σε λειτουργία»

Στη συνέχεια ο κ. Μητσοτάκης υπογράμμισε ότι «οι καλύτερες συνθήκες εργασίας για εσάς σημαίνουν καλύτερες συνθήκες νοσηλείας για τους ασθενείς που έρχονται και νοσηλεύονται στο Τζάνειο. Έτσι οραματιζόμαστε το νέο σύστημα υγείας με ποιοτικές υποδομές, με ουσιαστική αξιοποίηση ευρωπαϊκών πόρων και σε αυτή την κατεύθυνση θα εξακολουθούμε να εργαζόμαστε».

Γεωργιάδης: Το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο

Από την πλευρά του ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό για την παρουσία του στο νοσοκομείο «στο οποίο μετά από 60 και πλέον χρόνια γίνεται μία ουσιαστική ανακαίνιση όλο τον χώρων σε χρόνο ρεκόρ».

Όπως σημείωσε ο υπουργός Υγείας «σε λιγότερο από δύο μήνες ξεκίνησε η εργολαβία παραδόθηκαν είδη οι δύο πρώτοι όροφοι, πλήρως ανακαινισμένοι και ανακατασκευασμένοι. Κατασκευάζεται ο τρίτος, ακολουθεί ο τέταρτος και σε ένα μήνα ξεκινάμε και την επόμενη εργολαβία με την οποία θα ανακαινίσουμε όλα τα ΤΕΠ μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2024. Το Τζάνειο θα είναι πρακτικά ένα καινούργιο νοσοκομείο».

Κλείνοντας, δε, ο κ. Γεωργιάδης τόνισε ότι «έχουμε πολλά να εγκαινιάσουμε τους επόμενους μήνες. 85 νοσοκομεία θα έχουν ανακαινιστεί μέσω του προγράμματος του Ταμείου Ανάκαμψης και μέχρι το τέλος του 25 το ίδιο θα έχει συμβεί σε 158 κέντρα υγείας».