Τσίπρας: σβήνει το παρελθόν του για να γράψει το μέλλον του

2024/03/03 at 12:54 ΜΜ 03/03/2024 newsroomΟι τοποθετήσεις του πρώην πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα, στο συνέδριο για τα πενήντα χρόνια από την Μεταπολίτευση, μπορεί να πάγωσαν αρκετούς από τους πρώην συντρόφους του. Οι αναφορές ιδιαίτερα στη Novartis και στην υπόθεση των τηλεοπτικών αδειών, μπορεί να προκάλεσαν τις αντιδράσεις του Παύλου Πολάκη και τις μη αντιδράσεις του Νίκου Παππά, αλλά εκτιμώ ότι αυτό είναι το λιγότερο που απασχολεί τον Αλέξη Τσίπρα.

Ο πρώην πρωθυπουργός με μια σειρά από ενέργειές του, δείχνει ότι έχει αποφασίσει να ξαναγράψει το παρελθόν, γιατί επί της ουσίας θέλει να γράψει το νέο δικό του μέλλον. Και για αυτό ο Αλέξης Τσίπρας προσπαθεί να «χρεώσει» τις δικές του επιλογές σε ανθρώπους που τον στήριξαν τόσο για να γίνει πρωθυπουργός όσο και στο να υλοποιήσει αυτά που τώρα θέλει να ανακαλέσει.

Με τα όσα είπε στο Συνέδριο, μου θύμισε αυτό που έλεγαν στο παρελθόν για τον Ανδρέα Παπανδρέου, την περίοδο των μεγάλων σκανδάλων, ότι απλά προέδρευε.

Έτσι λοιπόν και ο Αλέξης Τσίπρας. Όταν αποφάσιζε το δημοψήφισμα ας πούμε δεν ρίσκαρε την συμμετοχή μας στην ΕΕ ο ίδιος, αλλά κάποιοι άλλοι που ήθελαν την δραχμή.

Το θέμα της Novartis και των τηλεοπτικών αδειών, δεν ήταν σχεδιασμένο από το Μαξίμου και τον ίδιο, αλλά ατυχείς παρεμβάσεις οι οποίες έγιναν από καλή πρόθεση της τότε κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.

Και το ερώτημα είναι γιατί ο Αλέξης Τσίπρας επιχειρεί να ξαναγράψει την ιστορία του και γιατί θέλει να «κλείσει» τα μέτωπα με τους ισχυρούς παίκτες των media και της οικονομίας.

Μια πρόχειρη απάντηση που μου έρχεται στο καχύποπτο μυαλό μου είναι η επόμενη ημέρα των ευρωεκλογών. Τότε που όπως όλα τα δημοσκοπικά στοιχεία δείχνουν ότι η κεντροαριστερά, για να έχει λόγο ύπαρξης, θα πρέπει να ανασυγκροτηθεί. Και οι δυο βασικοί παίκτες θα είναι οι Αλέξης Τσίπρας και Γιώργος Παπανδρέου. Ένας Τσίπρας όμως της αντιμνημονιακής εποχής δεν θα είχε κανένα λόγο ύπαρξης. Όπως και ένας Τσίπρας που θα έβλεπε τον Γιώργο Παπανδρέου, σαν…Ολανδρέου και Πινοσέτ. Ο πρώην πρωθυπουργός ,αν μη τι άλλο ξέρει από τακτισμό. Πιστεύει ότι …σβήνοντας τα ίχνη του θα πάρει συγχωροχάρτι από τους ισχυρούς παίκτες για την επόμενη ημέρα. Διότι μόνο με…πράσινο φως από το σύστημα μπορεί να γίνει ξανά παίκτης του. Αλλά όπως σας έγραψα και παραπάνω, αυτό είναι απλά σκέψεις ενός καχύποπτου μυαλού. Καθώς το τι σκέπτεται ο Αλέξης Τσίπρας, μόνο ο ίδιος το γνωρίζει. Ετσι και αλλιώς όμως θέλει να διορθώσει κεφάλαια της ιστορίας που φέρνουν την υπογραφή του. Τώρα στα πενήντα του έχει κάθε δικαίωμα…

 

ΠΗΓΗ:flash.gr