Εθνική Ελλάδος: όνειρο ήταν και πάει

2024/03/27 at 1:02 ΠΜ 27/03/2024 newsroomΣτα πέναλτι έσβησε για την Ελλάδα το όνειρο της πρόκρισης στο Euro 2024.

Η Ελλάδα διεκδίκησε το εισιτήριο της πρόκρισης για πρώτη φορά μετά το Euro 2012 σε τελική φάση αλλά το έχασε στα πέναλτι (4-2) από την Γεωργία στην Τιφλίδα.

Ο Μαμαρντασβίλι έπιασε το πρώτο πέναλτι του Μπακασέτα, ενώ ο Γιακουμάκης έστειλε την μπάλα άουτ. Για τους Γεωργιανούς ο Μικαουτάτζε έστειλε την μπάλα άουτ ενώ ο Κβεκβεσκίρι σφράγισε την πρόκριση μετά το χαμένο πέναλτι του Γιακουμάκη.

Η ΣΕΙΡΑ ΤΩΝ ΠΕΝΑΛΤΙ

Κοτσορασβίλι 1-0

Μπακασέτας Απέκρουσε ο Μαμαρντασβίλι

Νταβιτασβίλι 2-0

Μασούρας 2-1

Μικαουτάτζε άουτ

Μπουχαλάκης 2-2

Ντβάλι 3-2

Γιακουμάκης άουτ

Κβεκβεσκίρι 4-2

Πογέτ

&npogiet
Ο Γκουστάβο Πογιέτ απέτυχε να οδηγήσει την Ελλάδα σε τελική φάση Euro και να βάλει το όνομά του δίπλα σε εκείνα των Ρεχάγκελ,Σάντος και Παναγούλια.

Ο Ουρουγουανός τεχνικός είδε την ομάδα του να χάνει την πρόκριση στα πέναλτι από την Γεωργία στην Τιφλίδα και ίσως αυτή να ήταν και η τελευταία του παρουσία στον πάγκο της Ελλάδας αφού σε πέντε ημέρες λήγει το συμβόλαιο του με την ΕΠΟ.

Ο Πογιέτ μίλησε μετά τον χαμένο τελικό για αυτά που στέρησαν από την Ελλάδα την πρόκριση αλλά και για το μέλλον του.

Οι δηλώσεις του Πογιέτ στη NOVA

Για το γεγονός ότι δεν μπορούσε να κάνει πολλές αλλαγές, λόγω των τραυματισμών:

Κλείσιμο
«Μου αρέσει να έχω επίδραση στο παιχνίδι ως προπονητής. Σήμερα είχα τέσσερις από τις έξι αλλαγές μου. Ο Μαυροπάνος έπαιξε με τραυματισμό στο πόδι, ο Μάνταλος επίσης, ο Χατζηδιάκος επίσης. Αρκετοί είχαν θέμα τραυματισμών. Σήμερα δεν έκανα όσα ήθελα στις αλλαγές λόγω των τραυματισμών. Μας έκαναν δύο σουτ, δεν φάγαμε γκολ, αλλά δεν βάλαμε και γκολ. Δεν ήταν γραφτό.»

Για τον Τάσο Μπακασέτα:

«Ο Μπακασέτας, ο αρχηγός μας, μας έφερε εδώ. Δεν φαντάζεστε πως είναι ο Τάσος αυτή τη στιγμή. Είναι ο τοπ σκόρερ μας και το να χάνει το πρώτο πέναλτι καταλαβαίνετε πως νιώθει. Του είπα: «Μπάκα, δεν είναι δικό σου το φταίξιμο, ο προπονητής ευθύνεται πάντα».

Για το αν θα συνεχίσει στην Εθνική μας:

«Δεν νομίζω ότι είναι η ώρα. Ήταν ένα προνόμιο για μένα. Όλοι με στήριζαν, δεν μιλάω για τους ανθρώπους της ομάδας, μιλάω για τον λαό στην Γλυφάδα, οπουδήποτε. Ο κόσμος με στήριξε, θέλαμε να το καταφέρουμε για εκείνους αυτούς. Απόψε δεν ήμασταν αρκετά καλοί για να τα καταφέρουμε. Τώρα θα ξεκουραστούμε και θα δούμε τι θα γίνει στο μέλλον.»

Στο ίδιο μήκος κύματος και όλα όσα είπε ο Ομοσπονδιακός προπονητής στην κάμερα του Alpha:

«Τεράστια λύπη. Οι παίκτες είναι συντετριμμένοι. Δεν είχαμε τύχη για δύο χρόνια. Δεν είχαμε τύχη στις κληρώσεις, δεν κερδίσαμε κάποιο ματς από τύχη. Για τους παίκτες το μόνο που έχω να πω είναι ότι έκαναν τα πάντα.

Παίξαμε δύο παιχνίδια, δεν δεχθήκαμε γκολ και κάπως δεν πήγαμε στο Euro. Τους ζήτησαμε να δώσουμε τα πάντα και το έκαναν. Δεν μπορούσαμε να κάνουμε αλλαγές να βοηθήσουμε την ομάδα. Υπήρξαν κίτρινες, τραυματισμοί, κράμπες. Οι τέσσερις αλλαγές έγιναν λόγω τραυματισμών. Ήταν κι αυτός ένας παράγοντας».

Για το μέλλον του: «Το μήνυμα είναι προνόμιο να ήμουν σε αυτή την ομάδα. Δεν θέλω να μιλήσω για το μέλλον. Πέντε μέρες. Δεν είναι η στιγμή να μιλήσουμε. Είναι η ώρα να αναλύσουμε, να δούμε τι συνέβη απόψε».bsp;