Η…Λεωφόρος του ΠΑΟΚ

2024/03/31 at 8:11 ΜΜ 31/03/2024 newsroomΟ ΠΑΟΚ πανηγύρισε μία σπουδαία νίκη επί του Παναθηναϊκού με 3-2 και έφυγε για άλλη μία φορά με χαμόγελα από την «Λεωφόρο» τα τελευταία χρόνια. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου εκτέλεσαν το πλάνο του σχεδόν στην εντέλεια και πάτησαν κορυφή προσωρινά, εν αναμονή του κρίσιμου αγώνα της ΑΕΚ απέναντι στον Ολυμπιακό .

Οι Ντεσπόντοφ, Μπράντον Τόμας και Σβαμπ χρίστηκαν σκόρερ για τους Θεσσαλονικείς, με τον Μπερνάρ να κάνει μαγικό ματς και να σκοράρει και τα δύο γκολ των «πρασίνων». Έτσι, ο ΠΑΟΚ βρίσκεται μόνος 1ος με 63 βαθμούς, στο +1 από την 2η ΑΕΚ αλλά με παιχνίδι παραπάνω, ενώ ο Παναθηναϊκός παραμένει στην 3η θέση με 59 βαθμούς και στο -4 από τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε το παιχνίδι με ονειρικό τρόπο και μόλις στο 71ο δευτερόλεπτο αποτύπωσε το πλάνο του Λουτσέσκου στο χορτάρι. Έκλεψε την μπάλα, βγήκε γρήγορα στην αντεπίθεση και από το γύρισμα του Ράφα Σοάρες, ο Κιρίλ Ντεσπόντοφ με το εξωτερικό του ποδιού του «κάρφωσε» την μπάλα στα δίχτυα του Ντραγκόφσκι.

Ο Πολωνός τερματοφύλακας χρειάστηκε να παρέμβει τόσο στο σουτ εξ επαφής του Μπράντον Τόμας στο 17′, όσο και στην κεφαλιά του Τόμας Κετζιόρα στο αμέσως επόμενο λεπτό. Ο Παναθηναϊκός πίεζε πολύ καλά ψηλά στο γήπεδο, αλλά αντιμετώπιζε τεράστια προβλήματα όταν οι φιλοξενούμενοι έφευγαν με ταχύτητα στο τρανζίσιον.

Ο Μπερνάρ ήταν ο καλύτερος παίκτης του «τριφυλλιού» στο πρώτο μέρος με διαφορά και στο 29ο λεπτό ισοφάρισε σε 1-1. Ο Βραζιλιάνος ήταν αυτός που ξεκίνησε τη φάση αλλά και που την τελείωσε, με ένα ωραίο μονοκόμματο σουτ που κατέληξε στην κλειστή γωνία της εστίας του Κοτάρσκι.

Ο ΠΑΟΚ παρέμεινε πιστός στο πλάνο του και στο 37ο λεπτό έκανε ξανά «ζημιά» στον Παναθηναϊκό. Ο Σουαλιχό Μεϊτέ έφυγε μόνος του στην αντεπίθεση, τροφοδότησε κάθετα τον Τάισον και αυτός γύρισε στο πίσω δοκάρι για τον Μπράντον Τόμας, ο οποίος σκόραρε και έβαλε εκ νέου μπροστά στο σκορ την ομάδα του.

Ο ΠΑΟΚ συνέχισε με την ίδια προσέγγιση στο δεύτερο 45λεπτο και στο 50ο λεπτό είδε τον Ντραγκόφσι να αποκρούει με τα ακροδάχτυλα την προσπάθεια του Μπράντον Τόμας. Από εκεί και πέρα, ακολούθησε «πράσινη καταιγίδα», με τον Ιωαννίδη να σημαδεύει το δοκάρι αρχικά στο 52′.

Στη συνέχεια, ο Κοτάρσκι έδιωξε τόσο την απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μπακασέτα στο 57ο λεπτό, όσο και την κεφαλιά του Γεντβάι από πλεονεκτική θέση στο 68ο λεπτό. Ο Κοτάρσκι δήλωσε ξανά «παρών» στο 83′ σε μακρινό σουτ του Μπακασέτα και ο ΠΑΟΚ «κλείδωσε» τη νίκη στο 89ο λεπτό.

Ο Σαμάτα νικήθηκε από τον Ντραγκόφσκι σε πρώτο χρόνο, αλλά στη συνέχεια πλάσαρε σε κενή εστία και ο Παλάσιος έδιωξε την μπάλα με το χέρι του πριν περάσει την γραμμή της εστίας. Ο Αργεντινός αντίκρισε την κόκκινη κάρτα από τον διαιτητή, ο Σβαμπ ευστόχησε από τα «11» βήματα και έκανε το 3-1 για τον «Δικέφαλο του Βορρά».

Ο Τάισον πλησίασε και σε 4ο γκολ στο 90+1′, όμως σημάδεψε λίγο δίπλα από το αριστερό κάθετο δοκάρι. Τελικά, ο Παναθηναϊκός το μόνο που κατάφερε ήταν να μειώσει στο τελικό 3-2 στο 90+3′ με τον Μπερνάρ, δίχως να πάρει κάτι από αυτή την αναμέτρηση. Από την άλλη μεριά, ο ΠΑΟΚ πήρε νίκη… τίτλου και «σκαρφάλωσε» στην κορυφή!

Αναλυτικά οι συνθέσεις των δύο ομάδων:
Παναθηναϊκός (Φ. Τερίμ): Ντραγκόφσκι, Μλαντένοβιτς (46′ Χουάνκαρ), Γεντβάι, Αράο, Βαγιαννίδης (46′ Πέρεθ), Κώτσιρας, Τσέριν (78′ Γερεμέγεφ), Μπερνάρ, Μπακασέτας, Ιωαννίδης, Σπόραρ (46′ Παλάσιος).
ΠΑΟΚ (Ρ. Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ράφα Σοάρες, Κουλιεράκης, Κετζιόρα (46′ Νάσμπεργκ), Γιόνι Κάστρο (77′ Βιεϊρίνια), Σβαμπ, Μεϊτέ, Τάισον, Μουργκ (61′ Κωνσταντέλιας), Ντεσπόντοφ (61′ Ζίβκοβιτς), Μπράντον Τόμας (72′ Σαμάτα).

Πηγή: flash.gr