Καρφιά Κωνσταντινόπουλου στο Καρφί για τον Ανδρουλάκη

2024/03/02 at 7:14 ΜΜ 02/03/2024 newsroomΕνώ καλά καλά δεν έχει ακόμη κοπάσει η αναταραχή στο εσωτερικό του ΠΑΣΟΚ για την «ανταρσία» του 1/3 της κοινοβουλευτικής ομάδας στο νόμο -πλέον- για την ισότητα στο γάμο (μεταξύ αυτών που δεν ψήφισαν και η γραμματέας της ΚΟ, Λίτσα Λιακούλη), ο Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος διευρύνει το ρήγμα που άνοιξε πριν λίγες ημέρες η Νάντια Γιαννακοπούλου και τάσσεται και ο ίδιος υπέρ της θεσμοθέτησης μη κρατικών, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα πανεπιστημίων, παίρνοντας σαφείς αποστάσεις από την θέση του κ. Ανδρουλάκη για το λεγόμενο «Σκανδιναβικό μοντέλο».

«Η κοινοβουλευτική μας ομάδα το 2019, στη διαδικασία της αναθεώρησης, συμφώνησε στην ίδρυση Πανεπιστημίων μη κρατικών μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα με την προϋπόθεση την αλλαγή του άρθρου 16. Είναι μια αλλαγή που έχει καθυστερήσει», αναφέρει με έμφαση ο κ. Κωνσταντινόπουλος σε συνέντευξή του σήμερα στην εφημερίδα «Στο Καρφί».

«Σε ότι αφορά στα περί Σκανδιναβικού μοντέλου, το άκουσα για πρώτη φορά σε εκδήλωση στο «Κάραβελ», δηλώνει χαρακτηριστικά «καρφώνοντας» τον κ. Ανδρουλάκη για την απόφασή του να καταψηφίσει το νομοσχέδιο, παρά την διακηρυγμένη θέση του κόμματος υπέρ των μη κρατικών ΑΕΙ και χωρίς να προηγηθεί εσωκομματικός διάλογος.

Ο αντιπρόεδρος της Βουλής ζητεί τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας («αναμένω να συζητήσουμε και εντός Κ.Ο. για να τοποθετηθώ», σημειώνει) και προτείνει, ακόμη και στο παρά πέντε της συζήτησης και ψήφισης του νομοσχεδίου στην ολομέλεια της Βουλής, να ξεκινήσει διάλογος του ΠΑΣΟΚ με την κυβέρνηση προκειμένου το κόμμα του να καταθέσει συγκεκριμένες προτάσεις.

«Σε κάθε περίπτωση, έστω και την ύστατη στιγμή, στρατηγικά το ΠΑΣΟΚ θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις – δικλείδες ασφαλείας στον δημόσιο διάλογο και να ζητήσει να υιοθετηθούν από την Κυβέρνηση και αν αρνηθεί, να καταθέσουμε την δική μας τροπολογία ώστε ο κόσμος να πειστεί ότι έχουμε διαφορετική, επεξεργασμένη πειστική πρόταση με βάση το δημόσιο συμφέρον και την ποιότητα σπουδών», υπογραμμίζει ο κ. Κωνταντινόπουλος εκφράζοντας την αντίθεσή του στον τρόπο με τον οποίο η ηγεσία του κόμματος τοποθετείται στο συγκεκριμένο θέμα αλλά και γενικότερα ασκεί αντιπολίτευση.