Κατσαφάδος με Χαρδαλιά για την Αίγινα

2024/03/14 at 11:52 ΠΜ 14/03/2024 newsroomΟ τ. Υφυπουργός και βουλευτής της ΝΔ στην Α Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά στα γραφεία της Περιφέρειας, με κεντρικά θέματα συζήτησης την πορεία των έργων για την αποκατάσταση της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας και την άμεση ολοκλήρωση των εργασιών του Δρόμου Καλλονής – Επιδαύρου.

Να σημειώσουμε ότι πριν από λίγες ημέρες, οριστικοποιήθηκε η συμφωνία για την αποκατάσταση της ζημιάς στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας από τον ανάδοχο του έργου όπως ακριβώς ορίζουν οι συμβατικές υποχρεώσεις της κατασκευάστριας εταιρείας βάσει της σχετικής σύμβασης. Παράλληλα οριστικοποιήθηκε η παρουσία ειδικού ανεξάρτητου πραγματογνώμονα που θα παρακολουθεί κάθε φάση της αποκατάστασης για την ορθή εκτέλεση του έργου.

Σε ότι αφορά την πορεία ολοκλήρωσης των εργασιών της Λεωφόρου Καλλονής – Επιδαύρου, μετά τις μεγάλες ζημιές που προκάλεσε η κακοκαιρία Daniel που έπληξε την περιοχή του Δήμου Τροιζηνίας – τα εκδηλωμένα προβλήματα δυσκόλεψαν το έργο αποκατάστασης και την καθημερινότητα των ανθρώπων που χρησιμοποιούν πια την Ε.Ο. Παλαιάς Επιδαύρου – Τραχειάς – Δρυόπης.

Αξίζει να σημειωθεί ότι στις 15 Νοεμβρίου 2023, με πρωτοβουλία του πρώην Υφυπουργού Προστασίας του Πολίτη και Βουλευτή Ά Πειραιά κο Κατσαφάδο Κωνσταντίνο είχε πραγματοποιηθεί συνάντηση στο γραφείο του Υφυπουργού σε θέματα Κρατικής Αρωγής και Αποκατάστασης από Φυσικές Καταστροφές κου Χρήστου Τριαντόπουλου , αποτέλεσμα της οποίας ήταν η διάθεση του ποσού των 900.000 ευρώ για εργασίες άμεσης αποκατάστασης σε ζημιές στη Λεωφόρου Επιδαύρου Καλλονής.

Ο πρώην υπουργός και βουλευτής Α Πειραιώς της ΝΔ Κ. Κατσαφάδος δήλωσε μετά τη συνάντηση: «Ευχαρίστησα τον φίλο Περιφερειάρχη Αττικής Νίκο Χαρδαλιά, για την ενημέρωση που μου έκανε και για το ενδιαφέρον που δείχνει ώστε να λυθούν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες. Οι κάτοικοι της Αίγινας θέλω να ξέρουν ότι είμαι δίπλα τους. Όπως ενημερώθηκα η αποκατάσταση της βλάβης στον υποθαλάσσιο αγωγό της Αίγινας προχωρά με γρήγορους ρυθμούς και το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα επανέλθει η κανονικότητα και η υδροδότηση στο νησί της Αίγινας. Παράλληλα, η ανάγκη αποκατάστασης των ζημιών στο οδικό δίκτυο Καλλονής – Επιδαύρου είναι επιτακτική για να επιστρέψει η κανονικότητα. Το αργότερο μέχρι το Πάσχα, ο δρόμος θα δοθεί και πάλι σε κυκλοφορία, με την απόλυτη ασφάλεια για τους κατοίκους και τους επισκέπτες της περιοχής. “.