Κεχαγιά: καλά έκανε ο Σπίρτζης

2024/03/21 at 5:27 ΜΜ 21/03/2024 newsroomΗ εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, Βούλα Κεχαγιά, σε συνέντευξή της στην εκπομπή «Μια του Νότη, δυο του Χιώτη», την Πέμπτη, στον «ΣΚΑΪ 100.3» και στους δημοσιογράφους Βασίλη Χιώτη και Νότη Παπαδόπουλο, επεσήμανε:

Για τη θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως προς την προανακριτική επιτροπή για το έγκλημα των Τεμπών

Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατέθεσε αίτημα προανακριτικής επιτροπής γιατί ήδη η κυβέρνηση, από τον προηγούμενο Νοέμβριο, και δια στόματος του κ. Βορίδη, είπε ότι ακόμη κι αν κατατεθεί αίτημα προανακριτικής επιτροπής η ΝΔ, δηλαδή η κυβερνητική πλειοψηφία, δεν θα συναινέσει σ’ αυτό. Λέτε ότι υπεκφεύγουμε και δεν θέλουμε να πάει σε προανακριτική. Το αντίθετο επιδιώκουμε.

Για το αίτημα του κ. Σπίρτζη να συσταθεί προανακριτική επιτροπή για τον ίδιο, σχετικά με τα Τέμπη και τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου για κίνηση εκ του ασφαλούς

Πολύ καλά έκανε ο κ. Σπίρτζης και ζήτησε να γίνει προανακριτική επιτροπή. Όλα όσα επικαλείται ο κ. Μαρινάκης δεν ευσταθούν, διότι στη διάταξη του Συντάγματος που επικαλείται ο κ. Σπίρτζης υπάρχει και η πρόβλεψη για συγκρότηση επιτροπής παρά την παραγραφή. Τι σημαίνει αυτό; Ότι ο κ. Σπίρτζης δεν επικαλείται, ούτε καλύπτεται πίσω από την παραγραφή. Λέμε ξεκάθαρα ότι και ο κ. Καραμανλής θα έπρεπε να κάνει αυτό που έκανε σήμερα ο κ. Σπίρτζης. Άκουσα τον κ. Μαρινάκη να λέει ότι ο κ. Σπίρτζης το κάνει εκ του ασφαλούς, γιατί ξέρει ότι υπάρχει παραγραφή. Δεν υπάρχει καμία παραγραφή και επί της ουσίας, ο κ. Μαρινάκης παραδέχτηκε, για να μη πω ομολόγησε, ότι ο κ. Καραμανλής φοβάται για ποινικές ευθύνες και γι’ αυτό δεν το κάνει.

Για τον επαναλαμβανόμενο χαρακτηρισμό «πολιτικές βδέλλες» από τον κυβερνητικό εκπρόσωπο προς τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία

Άκουσα τον κυβερνητικό εκπρόσωπο, και πραγματικά στενοχωρέθηκα, όχι μόνο να επιμένει στον χαρακτηρισμό «πολιτικές βδέλλες» για τον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, αλλά να λέει ότι ήταν και επιεικής χαρακτηρισμός. Ειλικρινά, αισθάνομαι πάρα πολύ άσχημα που καλούμαι να σχολιάσω αυτή τη δήλωση, την οποία επανέλαβε σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, ότι είμαστε «πολιτικές βδέλλες». Αν θεωρεί ότι ο ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης -επειδή στηρίζει την προσπάθεια για διαλεύκανση αυτού του εγκλήματος- γίνεται «πολιτική βδέλλα», είναι εντελώς τραγικό και λυπηρό. Θα έλεγα ότι «πολιτικές βδέλλες» είναι διάφοροι και διάφορες κυβερνήσεις, ονόματα δεν λέμε, που ρουφούν καθημερινώς το αίμα του Έλληνα πολίτη στα σούπερ μάρκετ και σε όλα τα καταστήματα που πωλούν βασικά είδη κατανάλωσης και τον υπερφορολογούν.

Εδώ το ηχητικό της συνέντευξης: https://we.tl/t-c83le7BgyT