Κουτσούμπας: η γη θα γίνει κόκκινη!

2024/03/21 at 2:07 ΜΜ 21/03/2024 newsroomΤην «ακράδαντη πίστη» του ότι «έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη» μοιράστηκε με τα μέλη του ΚΚΕ ο Γενικός Γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής, Δημήτρης Κουτσούμπας, στην εκδήλωση με αφορμή τη συμπλήρωση των 100 ετών από τον θάνατο του Λένιν.

«Είναι ακράδαντη η πίστη μας ότι έτσι κι αλλιώς η γη θα γίνει κόκκινη, κόκκινη από πραγματική ζωή και δημιουργία και η κόκκινη σημαία θα υψωθεί ξανά στο Λένινγκραντ, στη Μόσχα, στο Βερολίνο, σε όλη την Ευρώπη, στην Ασία, την Αμερική, την Αφρική, την Ωκεανία, σε όλο τον κόσμο» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κουτσούμπας.

Παράλληλα, στη μακροσκελή ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας διεμήνυσε ότι «το καθήκον κάθε Κομμουνιστικού Κόμματος, επειδή σήμερα ακριβώς βρισκόμαστε σε φάση συνολικού πισωγυρίσματος, αρνητικού συσχετισμού δυνάμεων διεθνώς και σε κάθε περιοχή ξεχωριστά, πρέπει να είναι η ένταση της προετοιμασίας της εργατικής τάξης κάθε χώρας, σε καθημερινή βάση, με σκληρή ιδεολογικοπολιτική δουλειά και ταξική δράση, για τις στιγμές της επαναστατικής έξαρσης που μέλλονται να ‘ρθουν. Γιατί η εποχή μας εξακολουθεί να είναι εποχή του περάσματος από τον καπιταλισμό στο σοσιαλισμό».

Κλείνοντας, δε, την ομιλία του ο κ. Κουτσούμπας είπε: «Ψηλά την σημαία του σοσιαλισμού- κομμουνισμού, την κόκκινη σημαία του Λένιν! Για ένα ΚΚΕ ακόμα πολύ πιο δυνατό! Για την πανευρωπαϊκή αντεπίθεση των λαών! Για να σπάσουμε τα δεσμά της ΕΕ! Για την Ελλάδα και την Ευρώπη του σοσιαλισμού! Για την Ευρώπη των εργατών, όλων των εργαζομένων, των αγροτών, των λαών!».