Μητσοτάκης: ποιος ηγέτης του είπε ευχαριστώ

2024/03/09 at 3:58 ΜΜ 09/03/2024 newsroomΜέσω Twitter ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι απευθύνει ευχαριστίες στον Κυριάκο Μητσοτάκη για την επίσκεψη του Έλληνα πρωθυπουργού στην Ουκρανία.

Ο Ζελένσκι ευχαριστεί τον Κυριάκο Μητσοτάκη για «τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό».

«Σας ευχαριστώ για τη σταθερή υποστήριξή σας και τη γενναία επίσκεψή σας στην Οδησσό, αγαπητέ κ. Μητσοτάκη. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα. Μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού» έγραψε σε ανάρτησή του στο Χ (πρώην Twitter) ο Ουκρανός πρόεδρος.

Με αυτόν τον τρόπο ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι ευχαρίστησε τον Έλληνα πρωθυπουργό για την επίσκεψη που σημαδεύτηκε από την ρωσική επίθεση σε κοντινή απόσταση από το σημείο που βρίσκονταν οι δύο ηγέτες.

Ο ουκρανός πρόεδρος αναφέρθηκε επιπλέον και στην Ρωσία γράφοντας στο μήνυμά του ότι «δεν πρέπει να επιτρέψουμε στη Ρωσία να εκφοβίζει τις χώρες μας ή την Ευρώπη γενικότερα». Και όπως πρόσθεσε, «μπορούμε να την αποτρέψουμε και να αποκαταστήσουμε την ειρήνη ενεργώντας αποφασιστικά από κοινού».