Ντόρα: η εξομολόγηση για τη δολοφονία Μπακογιάννη

2024/03/15 at 11:57 ΠΜ 15/03/2024 newsroomΓια τη δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη και τι της είπε ο Δημήτρης Κουφοντίνας για την δολοφονία του με 13 σφαίρες μίλησε το βράδυ της Πέμπτης η Ντόρα Μπακογιάννη αποκαλύπτοντας τη στιχομυθία που είχε στη δίκη με τον εκτελεστή της «17 Νοέμβρη».

Όπως είπε «τα χρόνια μετά τη δολοφονία (σ.σ. του Παύλου Μπακογιάννη) ήταν πάρα πολύ δύσκολα. Πάρα πολύ δύσκολα. Για μένα η δολοφονία του Παύλου ήταν το χειρότερο πράγμα που πέρασα στη ζωή μου. Όλα τα άλλα πόρρω απέχουν από αυτό. Δεν μπορούσα ποτέ να φανταστώ ότι είναι ποτέ δυνατόν ένας άνθρωπος να φάει 13 σφαίρες στην πλάτη και να δολοφονηθεί έτσι, κατά τον τρόπο με τον οποίο δολοφονήθηκε ο Παύλος».

«Ήταν ένας συναινετικός άνθρωπος και γι’ αυτό δολοφονήθηκε, μου το είπαν και στη δίκη. Τον ρώτησα τον Κουφοντίνα και μου λέει “ας μην είχε κάνει την εθνική συμφιλίωση”. Αυτό είναι που σε τρελαίνει! Καλά, σε τρελαίνουν τα πάντα» πρόσθεσε η κυρία Μπακογιάννη.

Η Ντόρα Μπακογιάννη για την δολοφονία του Παύλου Μπακογιάννη

Η ίδια εξομολογήθηκε, μάλιστα, ότι «τώρα, βλέποντας πίσω, αντιλαμβάνομαι πόσο κακή μάνα ήμουν εκείνη την εποχή γιατί τα παιδιά μου με στήριξαν και όχι εγώ τα παιδιά μου. Δεν ήμουν σε θέση να στηρίξω τα παιδιά μου. Κάτι το οποίο το φέρνω πάρα πολύ βαρέως και είναι η πρώτη φορά που το λέω. Έχω όμως τρομερές τύψεις για αυτό το πράγμα. Δεν ήμουν σε θέση, απλά δεν μπορούσα. Με στήριξε η Αλεξία και ο Κώστας, οι οποίοι ήταν τότε 13 και 11 χρονών. Στήριξαν αυτοί τη μαμά τους αντί να γίνει το σωστό που θα έπρεπε να γίνει. Ήταν μια πολύ δύσκολη περίοδος, δεν την εύχομαι ούτε στον εχθρό μου».

Παράλληλα ξεκαθάρισε ότι «δεν νομίζω ότι ποτέ κλείνει αυτή η πληγή. Ήρθαν κάποιοι και μου είπαν “θα συγχωρέσεις” και τους απάντησα “οι παπάδες συγχωρούν, ο Θεός συγχωρεί, εγώ όχι”. Δεν υπάρχει περίπτωση να συγχωρέσω ποτέ, δεν υπάρχει ποτέ περίπτωση να υπάρξει μέρα στην οποία να κουβεντιάσω αυτό το θέμα και στο οποίο να μην επανέρχεται με όλη του την δύναμη. Βεβαίως, ο χρόνος γιατρεύει όλες τις πληγές και τα λοιπά, όπως λένε, υπάρχουν όμως και κάποιες πληγές που μένουν πάντα ανοιχτές».

Στην ίδια συνέντευξη η Ντόρα Μπακογιάννη μίλησε και για τη γνωριμία της με τον Παύλο Μπακογιάννη τον οποίο γνώρισε στο Παρίσι: «Είχε έρθει να γνωρίσει τον πατέρα μου. Είχε καταλάβει ότι εγώ είμαι ένα ψάρι που… τσιμπάει εύκολα και άρχισε να κάνει φρικτή κριτική στον Μητσοτάκη. Και πάω εγώ και λέω “Πού τον βρήκατε αυτόν και τον κουβαλήσατε στο σπίτι;”. Υπήρχε μια επαφή και άρχισα να τον ερωτεύομαι παράφορα. Στην αρχή ήθελα να τον “σκοτώσω”! Θα φτάσουμε στο σημείο να λέμε ότι κυνήγησα τον Μπακογιάννη; Ήταν γοητευτικός άνδρας, έξυπνος άνδρας, τρελός έρωτας. Με είχε σαν μια κούκλα πορσελάνινη. Ήταν ένα από τα “προβλήματα”».