Σαρακιώτης: Διαβεβαιώνουμε την Κυβέρνηση ότι… δε βρέχει!

2024/03/01 at 1:35 ΜΜ 01/03/2024 newsroomΣε δήλωση προχώρησε ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, σχετικά με μία ακόμη καταδίκη της πατρίδας μας, μετά την έγκριση της έκθεσης LIBE από το Ευρωκοινοβούλιο. Υπενθυμίζεται ότι η εν λόγω έκθεση, η οποία εγκρίθηκε με ευρεία πλειοψηφία, αναφερόταν σε κατάπτωση του Κράτους Δικαίου στην Ελλάδα και σε συστηματικές παραβιάσεις θεμελιωδών δικαιωμάτων.

Όπως επισημαίνει ο κ. Σαρακιώτης: «Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν παραμένει απαθές έναντι της θεσμικής παρακμής και της υπονόμευσης του Κράτους Δικαίου από την Κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με 374 ψήφους υπέρ και μόλις 113 ψήφους κατά, η πατρίδα μας αναγνωρίστηκε δυστυχώς ως το “μαύρο πρόβατο” της Ευρώπης. Η χειραγώγηση των Ανεξάρτητων Αρχών, η συγκάλυψη του σκανδάλου των υποκλοπών και ο κατήφορος στα ζητήματα ελευθερίας του τύπου με τις αγωγές κατά δημοσιογράφων (SLAPPs) συνιστούν μονάχα ορισμένες από τις κυβερνητικές πρακτικές, για τις οποίες εκφράζεται η έντονη ανησυχία των μελών του Ευρωκοινοβουλίου.

Η Κυβέρνηση της Ν.Δ. φέρει ακέραια την ευθύνη για το γεγονός ότι η πατρίδα μας αποτελεί πανευρωπαϊκό παράδειγμα προς αποφυγή και οφείλει να λογοδοτήσει για τη μεθοδευμένη συγκάλυψη σκανδάλων, τα οποία έχουν πληγώσει βάναυσα την ελληνική κοινωνία και έχουν στιγματίσει τη διεθνή εικόνα της χώρας. Ο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία ορθώνει το ανάστημά του έναντι της συνεχιζόμενης περιστολής κατακτήσεων και δικαιωμάτων, καθώς και της αποσάθρωσης του Κράτους Δικαίου, η οποία δεν αρμόζει στην κοιτίδα της Δημοκρατίας».