Διέγραψε τον Σφακιανάκη ο Χαρδαλιάς

2024/04/04 at 12:19 ΜΜ 04/04/2024 newsroom𝝚𝝟𝝩𝝤𝝨 𝝥𝝚𝝦𝝞𝝫𝝚𝝦𝝚𝝞𝝖𝝟𝝜𝝨 𝝡𝝖𝝨 𝝤𝝡𝝖𝝙𝝖𝝨 𝝩𝝞𝝝𝝚𝝩𝝖𝝞 𝝤 𝝡𝝖𝝢𝝮𝝠𝝜𝝨 𝝨𝝫𝝖𝝟𝝞𝝖𝝢𝝖𝝟𝝜𝝨

Το δικαίωμα στην κοινωνικότητα και στην ελεύθερη έκφραση της προσωπικότητας είναι αδιαπραγμάτευτα.

Αλίμονο αν στην Ελλάδα του 2024 πρέπει να σκεφτόμαστε πως και πότε θα εκφράσουμε δημόσια τη χαρά ή τη λύπη μας.

Δηλώσεις και νοοτροπίες με έλλειμμα κοινωνικής ευαισθησίας και ενσυναίσθησης, που βρίσκονται έξω από κάθε πλαίσιο ηθικών αξιών και θεσμικής τάξης, θα με βρίσκουν πάντα απέναντι. Και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να γίνουν άλλοθι στην ευθύνη της πολιτείας να προστατεύει την ανθρώπινη ζωή.

Η δημόσια τοποθέτηση του κ. Μανώλη Σφακιανάκη για τη δολοφονία της 28χρονης γυναίκας στους Αγίους Αναργύρους δεν συνάδει, σε καμία περίπτωση, με την ηθική μου, τις αρχές και τις αξίες μου ούτε με τον τρόπο με τον οποίο οφείλουν να λειτουργούν όλοι οι εκπρόσωποι της Περιφέρειας.

Ως εκ τούτου, με τις δηλώσεις αυτές ο κ. Μανώλης Σφακιανάκης έθεσε εαυτόν εκτός της παράταξης «Αττική Μπροστά» και από σήμερα παύει να αποτελεί μέλος της Περιφερειακής ομάδας μας.

Και κάτι ακόμα!
Τα θύματα έμφυλης και ενδοοικογενειακής βίας να γνωρίζουν πως είμαστε δίπλα τους. Χωρίς περιστροφές, χωρίς «ναι μεν αλλά», χωρίς αστερίσκους.

Δέσμευσή μας να κάνουμε από πλευράς μας ό,τι είναι δυνατόν για να μην υπάρξει άλλη Ελένη, άλλη Κυριακή, άλλη Γεωργία, άλλη Ερατώ, άλλη Γαρυφαλλιά…
Εκφράζουμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τους φίλους της Κυριακής Γρίβα.

 

Νίκος ΧΑΡΔΑΛΙΑΣ