Η IPA βράβευσε το Γιώργο Τσουκαλη

2024/04/15 at 4:42 ΜΜ 15/04/2024 newsroomΤο 40ο Πανελλήνιο συνέδριο της διεθνούς Ένωσης αστυνομικών (I.P.A.)διεξήχθη με απόλυτη επιτυχία στη Ρόδο. Το παρόν έδωσαν αντιπροσωπείες από 20 περίπου χώρες. Η άψογη οργάνωση και ο συντονισμός της όλης εκδήλωσης σε συνδυασμό με τον παλμό και τις συμμετοχές πιστοποιούν το γεγονός ότι ήταν ένα συνέδριο για σεμινάριο από πάσης πλευράς.
Ο Γιώργος Τσούκαλης συμμετείχε στο συνέδριο και μάλιστα τιμήθηκε από την τοπική διοίκηση (I.P.A.) Δωδεκανήσου για τις δράσεις του και για τον αγώνα του ενάντια στην αρχαιοκαπηλία προσθέτοντας κατ’ αυτό τον τρόπο άλλη μία σημαντική διάκριση στο πλούσιο βιογραφικό του.
Στο συνέδριο παρευρέθηκαν πολλά και σημαντικά πρόσωπα. Εκπρόσωποι των τοπικών αρχών, αντιπρόσωποι απ’ όλες τις Τοπικές Διοικήσεις της χώρας , επίσημοι προσκεκλημένοι από την Πολιτική, Θρησκευτική και Στρατιωτική Ηγεσία της χώρας και του τόπου, όπως ο υποστράτηγος Λουκάς Θάνος καθώς και πολλοί άλλοι επίσημοι.
Ο πρόεδρος της τοπικής διοίκησης Στέλιος Βιτζηλαίος έδωσε πραγματικό ρεσιτάλ και δέχτηκε συγχαρητήρια απ’ όλους. Άξιος ιδιαίτερης αναφοράς είναι ασφαλώς και ο πρόεδρος του Εθνικού τμήματος ΙPA, Βλάσσης Βαλατσός καθώς είχε τον συντονισμό και την εποπτεία του επιτυχημένου παγκοσμίου συνεδρίου.
Ο Γιώργος Τσούκαλης μιλώντας σε μια κατάμεστη αίθουσα ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για βράβευση του τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι « ήταν μια βράβευση έκπληξη για μένα διότι δεν γνώριζα ότι θα συμβεί κάτι τέτοιο και νιώθω τιμή και δικαίωση για τον αγώνα μου αλλά πρωτίστως νιώθω ότι έχω ιδιαίτερα μεγάλη ευθύνη».
Στην εκδήλωση ήταν επίσης και ο παγκόσμιος πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης αστυνομικών (I.P.A.) Martin Hoffmann, ο οποίος δεν έκρυψε την ικανοποίηση του για την επιτυχία του συνεδρίου.
Σημαντική στιγμή στο συνέδριο αποτέλεσε η παραδοση στον πρόεδρο Martin Hoffmann της IPA από τον Γιώργο Τσούκαλη του επετειακού μεταλλίου για τις δράσεις ενάντια στην αρχαιοκαπηλία και του συλλεκτικου λαβαρου που είναι αφιερωμένο στα 30 χρόνια του αγώνα κατά των ιερόσυλων και αρχαιοκάπηλων.