Όλα Τούμπα για τον ΠΑΟΚ

2024/04/19 at 12:11 ΠΜ 19/04/2024 newsroomΟύτε η τρίτη παρουσία του ΠΑΟΚ σε προημιτελική φάση ενός Ευρωπαϊκού κυπέλλου αποδείχθηκε τυχερή, με την εκπληκτική φετινή πορεία του Δικεφάλου στο Conference League να σταματά στους 8 από την απίθανη Μπριζ που επικράτησε με 2-0.

Οι Βέλγοι πήραν πανάξια το εισιτήριο για τα ημιτελικά, οπου θα αντιμετωπίσουν τη Φιορεντίνα, απαντώντας στο καμίνι της Τούμπας με μια φανταστική εμφάνιση που δεν άφησε κανένα περιθώριο αμφισβήτησης της ανωτερότητας τους.

Ο ΠΑΟΚ έχοντας χάσει με 1-0 στο Βέλγιο, ήξερε ότι θα είχε δύσκολο έργο, αλλά έχοντας κάνει την ανατροπή στους 16 κόντρα στην Ντινάμο Ζάγκρεμπ, υπήρχε η αίσθηση ότι μπορεί να επαναλάβει το θαύμα.

Φευ… Οι επιλογές του Λουτσέσκου δεν του βγήκαν, με εξαίρεση τον Κοτάρσκι που δεν προλάβαινε να πέφτει για να διώξει, ουδείς άλλους δεν στάθηκε στο ύψος των περιστάσεων και το ματς στράβωσε από την αρχή.

Στα δύο πρώτα λεπτά η Μπριζ είχε ισάριθμες φάσεις με τον Γιούτγλα όμως να καθυστερεί αδικαιολόγητα και να χάνει τις ευκαιρίες.

Ο ΠΑΟΚ όμως είχε χάσει το μομέντουμ από την πίεση της καυτής κερκίδας και όσο περνούσε τώρα τόσο η Μπριζ εδραίωνε την κυριαρχία της.

Με ψυχραιμία ξεπερνούσε το υποτυπώδες πρέσινγκ του ΠΑΟΚ και με υποδειγματική κυκλοφορία της μπάλας έβγαινε συνεχώς στην κόντρα δημιουργώντας επικίνδυνες καταστάσεις.

Κλείσιμο
Κι αφού ο Γιούτγκλα σπατάλησε μια ακόμη ευκαιρία στο 33′ δεν λάθεψε εκτελώντας από κοντά τον Κοτάρσκι. Μια φάση που ξεκίνησε με κλέψιμο έξω από την περιοχή τους και αντεπίθεση με τρεις πάσες…

Το γκολ σόκαρε ακόμη περισσότερο τον ΠΑΟΚ που πλέον έψαχνε δύο για να στείλει το ματς στην παράταση, ωστόσο όχι απλά δεν προέκυψε μια υποτυπώδης αντίδραση, αλλά στο 45’+1′ ήρθε το 0-2.

Ο Τάισον βγήκε στην κόντρα, χωρίς να κάνει σωστή πάσα και με μια βαθιά μπαλιά έξω από την περιοχή τους οι Βέλγοι έβγαλαν νέα αντεπίθεση και με τον Γιούτγκλα σκόραραν ξανά.

Αρχικά το γκολ ακυρώθηκε ως οφσάιντ του Φέτλεσεν, αλλά η εξέταση από το VAR έδειξε ότι τον κάλυπτε για χιλιοστά ο Κεντζιόρα. Κι εκεί τελείωσαν όλα και τυπικά.

Ο Λουτσέσκου έριξε στο ματς Ζίβκοβιτς και Σαμάτα στην αρχή του β’ ημιχρόνου, ο ΠΑΟΚ είχε για ένα πεντάλεπτο μια αντίδραση και κυρίως μια μεγάλη φάση με τον Ντεσπόντοφ να αστοχεί στο 51′ από τα δύο μέτρα.

Αυτή η φάση λειτούργησε ως καμπανάκι για τους Βέλγους που είχαν ένα νέο εντυπωσιακό δεκάλεπτο γεμάτο επικίνδυνες καταστάσεις και τον ΠΑΟΚ να χάνει την τελευταία του ευκαιρία να ξαναμπεί στο ματς στο 60′.

Ο Ντεσπόντοφ ανατράπηκε με τον Ιταλό Μάσα να δείχνει αμέσως την άσπρη βούλα, ωστόσο ένα λεπτό αργότερα το πέναλτι έγινε οφσάιντ καθώς το VAR υπέδειξε τον Βούλγαρο οφσάιντ (είχε πιο μπροστά το αριστερο του πόδι).

Κάπου εκεί ο ρυθμός του αγώνα έπεσε, με τους Βέλγους να είναι πάντα επικίνδυνοι στις αντεπιθέσεις τους και τον ΠΑΟΚ μάταια να προσπαθεί να βρει μια καλή στιγμή για το γκολ της τιμής…

Η Μπριζ δεν του επέτρεψε να κάνει καθαρή φάση και το τελευταίο σφύριγμα του Ιταλού διαιτητή Μάσα βρήκε τους Βέλγους να πανηγυρίζουν την πανάξια πρόκριση τους με τον κόσμο του ΠΑΟΚ να τους χειροκροτεί…