Θερινό Σχολείο Περιβαλλοντικής Δημοσιογραφίας

2024/04/11 at 3:43 ΜΜ 11/04/2024 newsroom 

12ο ΘΕΡΙΝΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΗ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΑ

 19 Ιουλίου – 28 Ιουλίου 2024

Χανιά Κρήτης

 

 

Το Τμήμα Δημοσιογραφίας & ΜΜΕ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης σε συνεργασία με το Εργαστήριο Δημοσιογραφικών Σπουδών και Επικοινωνιακών Εφαρμογών του Τμήματος Επικοινωνίας και ΜΜΕ του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και τοπικοί φορείς οργανώνουν το 12ο Θερινό Σχολείο στην Περιβαλλοντική Δημοσιογραφία. Το Θερινό Σχολείο  θα πραγματοποιηθεί στις εγκαταστάσεις του Ινστιτούτου Επαρχιακού Τύπου (φορέας υποδοχής) στα Χανιά της Κρήτης, από 19 έως 28 Ιουλίου 2024.

 

Στο πλαίσιο του προγράμματος, θα πραγματοποιηθούν εκπαιδευτικές εκδρομές και ημερίδες σε συνεργασία με τοπικούς φορείς της περιοχής, ενώ ειδικά εργαστήρια δημιουργικής γραφής θα αναπτυχθούν με στόχο την παραγωγή και έκδοση περιβαλλοντικού εντύπου.

 

Το πρόγραμμα απευθύνεται σε φοιτητές τμημάτων Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ, Κοινωνικών Επιστημών, Φιλολογίας, Βιολογίας, Γεωπονίας, Περιβάλλοντος, μεταπτυχιακούς φοιτητές συναφών σπουδών και σε όσους εργάζονται ή έχουν εργαστεί ως δημοσιογράφοι. Ο συνολικός αριθμός των συμμετεχόντων δεν θα υπερβεί τα 35 άτομα.

 

Οι διδάσκοντες είναι μέλη ΔΕΠ τμημάτων ΑΕΙ, επαγγελματίες δημοσιογράφοι καθώς και ειδικοί περιβαλλοντικοί  επιστήμονες.

 

Το πρόγραμμα του Θερινού Σχολείου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του ΑΠΘ καθώς και στο www.rpi.gr. Με την ολοκλήρωση του θερινού σχολείου θα δοθεί Βεβαίωση Παρακολούθησης.

 

Το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο και δεν απαιτούνται δίδακτρα. Το συνολικό κόστος για το εκπαιδευτικό πρόγραμμα (10 ημέρες) είναι το ποσό των €250 ήτοι €25 την ημέρα. Το εν λόγω ποσό πρέπει να καταβληθεί στον φορέα υποδοχής για α) τα έξοδα διαμονής σε δίκλινο δωμάτιο β)πρωινό γ) διαλλείματα καφέ. Καλύπτονται επίσης δωρεάν μεσημεριανό, 6 βραδινά γεύματα και το κόστος των εκπαιδευτικών εκδρομών.

 

Οι επιλεχθέντες για το Θερινό Σχολείο θα πρέπει να προκαταβάλλουν το ποσό των €150 στον φορέα υποδοχής έως την 30η Ιουνίου 2024. Το υπόλοιπο ποσό των  €100 με την άφιξη τους.

 

Τα κριτήρια επιλογής στο Θερινό Σχολείο είναι: α)βαθμός πτυχίου, σε περίπτωση έλλειψης αυτού, αναλυτική βαθμολογία και β) δημοσιογραφική εμπειρία ή συναφείς μεταπτυχιακές σπουδές.

 

Ημερομηνία λήξης της Β πρόσκλησης υποβολής του βιογραφικού, το οποίο επέχει θέση αιτήσεως, είναι η 15η Μαΐου 2024, ενώ η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων θα γίνει στις 30  Μαΐου του ιδίου έτους.

 

Για την αποστολή βιογραφικών και για πληροφορίες [email protected] και στο τηλέφωνο 2310 992068, 6982537180 κάθε Τετάρτη και  Πέμπτη 12.00-14.00.