Βόλος-Ατρόμητος, τα μοιράστηκαν όλα

2024/04/13 at 8:11 ΜΜ 13/04/2024 newsroomΣτην ισοπαλία έμειναν Βόλος και Ατρόμητος μετά από ένα χορταστικό παιχνίδι στο Πανθεσσαλικό (2-2) για την 4η αγωνιστική των play out της Stoiximan Superleague.

Από ωραίος… μοιραίος στο πρώτο ημίχρονο ο Αθανασίου
Στα πρώτα λεπτά δεν έγινε κάποια μεγάλη φάση για τις δύο ομάδες μέχρι το 18ο λεπτό, όταν ο Βόλος απείλησε με τον Καλογερόπουλο όμως η κεφαλιά του, βρήκε σε παίκτη του Ατρομήτου και ανάγκασε τον Μαρκετζιάνι σε μία δύσκολη επέμβαση.

Ωστόσο λίγα δευτερόλεπτα μετά, ήρθε η αντεπίθεση του Ατρομήτου, όπου ο Αγκιμπού Καμαρά βρήκε τον Αντζιέλσκι, εκείνος μοίρασε ωραία στον Αθανασίου, ο οποίος με πλασέ νίκησε τον Κόβατς έκανε αρκετά ασταθή απόκρουση.

Ο Ατρόμητος προσπαθούσε να χτυπήσει τους γηπεδούχους με αντεπιθέσεις όταν όμως έφτανε στο 3ο μισό, δεν εκμεταλλευόταν τις στιγμές που είχε, όπως για παράδειγμα ο Βρακάς στο 37′ που άργησε να σουτάρει.

Εν τέλει ο Βόλος βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση πριν τη λήξη του πρώτου ημιχρόνου. Ο Αθανασίου είχε μία μονομαχία με τον Γκαρσία στην περιοχή και ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα, με τον VAR να συμφωνεί. Ο Μαρκετζιάνι απέκρουσε σε πρώτη φάση την εκτέλεση του Γκαρσία αλλά ο ίδιος πήρε το ριμπάουντ για το 1-1.

Ίδιο σκηνικό και στο δεύτερο ημίχρονο
Ο Βόλος μπήκε καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και είχε μία σημαντική ευκαιρία στο 49′ όταν ο Ντε Καμπς έκανε το σουτ στα όρια της περιοχής του Ατρομήτου αλλά η μπάλα πήγε λίγο πάνω από τα δοκάρια. Στο 58′ οι γηπεδούχοι είχαν εκ νέου μία σημντική ευκαιρία καθώς ο Ασεχνούν βρήκε χώρο έξω από την περιοχή, έκανε ένα πολύ ωραίο σουτ αλλά ο Μαρκετζιάνι απέκρουσε με δάκτυλα σε κόρνερ.

Η απάντηση του Ατρομήτου ήρθε στο 63′ με τον Αγκιμπού Καμαρά, ο οποίος βρήκε χώρο στην περιοχή, έκανε ένα ωραίο φαλτσαριστό πλασέ και ο Κόβατς έκανε εξαιρετική επέμβαση. Τελικά, οι φιλοξενούμενοι μπήκαν ξανά σε θέση… οδηγού στο 70′. Ο Αντζιέλσκι έκανε το σουτ στην περιοχή, η μπάλα βρήκε στο χέρι του Σιέλη και έπειτα από τσεκ του VAR, ο διαιτητής έδειξε την άσπρη βούλα. Ο Πολωνός φορ ανέλαβε την εκτέλεση και νίκησε τον Κόβατς κάνοντας το 1-2 για τους Περιστεριώτες.

Ο Βόλος ανέβασε την πίεση του και βρήκε τον δρόμο προς την ισοφάριση εκ νέου στο 81′. Συγκεκριμένα, ο Γκλάβτσιτς εκτέλεσε απευθείας το φάουλ έξω από την περιοχή και νίκησε τον αντίπαλο πορτιέρε, κάνοντας το 2-2 για την ομάδα του.

Μάλιστα προσπάθησε να φτάσει και στην ανατροπή όταν ο Ασεχνούν πάτησε στην περιοχή αλλά είδε το σουτ να εξουδετερώνεται από τον Μαρκετζιάνι.

Από την άλλη ο Κόβατς μετατράπηκε σε ήρωας στο 90+4′. Μετά από εκτέλεση κόρνερ, ο Τζαβέλλας πήρε την κεφαλιά στο πρώτο δοκάρι και είδες τον αντίπαλο πορτιέρε να αποκρούει με δυσκολία.

MVP: Αντζιέλσκι. Ο έμπειρος φορ τα έκανε… όλα για τον Ατρόμητο. Είχε την ασίστ για το 0-1 και ήταν εκείνος που κέρδισε το πέναλτι και το μετέτρεψε σε 1-2 στο 70′.

ΣΤΟ ΥΨΟΣ ΤΟΥΣ: Από την πλευρά του Ατρομήτου έχει κάνει μεγάλο παιχνίδι ο Αθανασίου που εκτός από το γκολ, ήταν μόνιμη απειλή για την αντίπαλη άμυνα όμως το… μελανό του σημείο είναι το πέναλτι που έκανε. Επίσης ο Μαρκετζιάνι έκανε αρκετά καλό ματς και έπιασε και το πέναλτι του Γκαρσία, άσχετα αν στο ριμπάουντ δέχθηκε το γκολ. Από την πλευρά του Βόλου, ο Ασεχνούν έκανε καλό ματς.

ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΡΙΚΟΣ: Βρακάς. Ο νεαρός εξτρέμ του Ατρομήτου δεν είχε καλή παρουσία και παρά την ευκαιρία που πήρε, δεν πρόσφερε στην ομάδα του Ίλιτς.

Η ΓΚΑΦΑ: Τα δύο πέναλτι. Ο Αθανασίου αρχικά, θα μπορούσε να χρησημοποιήσει τη μονομαχία με τον Γκαρσία ώστε να πάρει επιθετικό φάουλ αλλά εν τέλει τον… γκρέμισε για να έρθει το 1-1. Ο Σιέλης από την άλλη πάει να μπλοκάρει το εξ επαφής σουτ του Αντζιέλσκι έχοντας ανοιχτά τα χέρια για το 1-2.

ΤΟ ΣΤΡΑΓΑΛΙ: Ο διαιτητής Μαλούτας είχε αρκετή δουλειά στον πειθαρχικό έλεγχο. «Έχασε» κάποιες φάσεις ενώ για το πέναλτι του Ατρομήτου, χρειάστηκε να τον καλέσει ο VAR στο μόνιτορ.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ GAZZETTA: Ο βαθμός που πήρε ο Βόλος τον έφερε στο +5 από τον Παναιτωλικό και περιμένει το παιχνίδι του με την Κηφισιά, ωστόσο θα ήθελε το τρίποντο για να έχει ακόμα μεγαλύτερη διαφορά. Ο Ατρόμητος από την άλλη συνεχίζει να είναι πρώτος στο μίνι πρωτάθλημα.

Βόλος: Κόβατς, Λούνα, Καλογερόπουλος, Σιέλης, Μύγας, Ντε Καμπς, Γκλάβτσιτς, Μπερτόγλιο, Κόμπα, Ασεχνούν, Γκαρσία.

Ατρόμητος: Μαρκετζιάνι, Γκονθάλεθ, Ασεβέδο, Τζαβέλλας, Αθανασίου, Τριμμάτης, Κούντε, Καμαρά, Βρακάς, Ανγκιέλσκι, Βαλένσια.