Νιόβη Παναγιώτα Χριστοπούλου: Προτεραιότητα των ευρωβουλευτών οφείλει να είναι το συμφέρον της Ελλάδας και των πολιτών της

2024/05/22 at 12:24 ΠΜ 22/05/2024 newsroom 

 

Στην σημασία που έχουν οι ευρωεκλογές του Ιουνίου για το μέλλον της ΕΕ εστίασε η Νιόβη Παναγιώτα Χριστοπούλου, υποψήφια με τη Νέα Δημοκρατία, μιλώντας στο Κανάλι-1 και τον Χάρη Παυλίδη.

«Αναμένεται μια πενταετία που θα ληφθούν αποφάσεις με αντίκτυπο στην ίδια την ύπαρξη της ΕΕ. Πρέπει να ενδυναμωθεί, ακούγεται λίγο αφαιρετικό στον κόσμο αλλά είναι άμεση η σχέση με την ασφάλεια της Ελλάδας» σημείωσε εξηγώντας πως «θα αποφασιστούν θέματα κοινής αμυντικής πολιτικής και αυτάρκειας, ενεργειακής αυτάρκειας ώστε να εξασφαλιστεί σταθερότητα και για την Ελλάδα, για ανάπτυξη και ασφάλεια. Μεγάλο στοίχημα είναι και οι τεχνολογίες που δημιουργούν κίνητρα ανάπτυξης και παράλληλα επιτρέπουν να εξελιχθούμε σε ψηφιακή δημοκρατία, δίχως αποκλεισμούς».

Προερχόμενη από τους απόδημους με μακρά επαγγελματική πορεία στη Νέα Υόρκη και την Ουάσιγκτον, δικηγόρος με εμπειρία στα προϊόντα χρηματοοικονομικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο και έχοντας συνεργαστεί με την ΑΜΑΖΟΝ, η Νιόβη Χριστοπούλου έθεσε ως προτεραιότητά της «να συνδέσω τους αποδήμους με την Ελλάδα, σε πρακτικό και πολιτικό επίπεδο, να προωθήσω την έννοια του οικουμενικού ελληνισμού την οποία έχουν πετύχει άλλα κράτη με ευρεία διασπορά όπως εμείς αποκομίζοντας οφέλη για την οικονομία τους και να προωθήσω την ατζέντα της ανάπτυξης, της επιχειρηματικότητας, της καινοτομίας, της ψηφιακής τεχνολογίας και τεχνητής νοημοσύνης».

Σημείωσε πως η επιστολική ψήφος είναι ένα σημαντικό πρώτο βήμα που θα αξιοποιήσουν οι πολίτες. «Με την επιστολική ψήφος ενώνονται οι Έλληνες διεθνώς με την Ελλάδα αλλά ακόμα και πολίτες εντός της χώρας που αντιμετωπίζουν πρόβλημα μετάβασης σε εκλογικό κέντρο. Είναι ιστορικής σημασία πρωτοβουλία. Έχει τεράστια δύναμη στη σύνδεση του οικουμενικού ελληνισμού σε δημοκρατικό, συμβολικό και πρακτικό επίπεδο». Πρόσθεσε πως ανοίγει ο δρόμος για τους Έλληνες παγκοσμίως να προσφέρουν στην πατρίδα «με μια άλλη ματιά, και με άλλα μέσα και δύναμη για να προωθήσουν τα εθνικά μας συμφέροντα» τονίζοντας ότι «το ελληνικό λόμπι είναι ισχυρό με μεγάλες επιτυχίες τα τελευταία χρόνια. Είναι πολύ σημαντικό να μπει ένα πλαίσιο από την Ελλάδα, να δοθεί ένα κίνητρο ώστε να ευθυγραμμιστεί αυτή η αγάπη άμεσα με όσα είναι προς το συμφέρον των Ελληνίδων και των Ελλήνων».

Αναφορικά με τον τρόπο που θα ψηφίσουν οι Ελληνίδες και οι Έλληνες σχολίασε πως «είναι ευθύνη των πολιτών να στηρίξουν τον θεσμό των εκλογών, να ελέγξουν τους υποψηφίους, να διαβάσουν τα βιογραφικά τους. Δεν είναι σάκος του μποξ οι κάλπες, οφείλουμε να εξετάσουμε τι διακυβεύεται και προσεκτικά να επιλέξουμε ποιος θα μας εκπροσωπήσει. Προτεραιότητά μας οφείλει να είναι το συμφέρον της Ελλάδας και των πολιτών της».