Ολυμπιακός :Τι έγραψαν οι αγγλικές εφημερίδες για τη νίκη του

2024/05/03 at 10:15 ΠΜ 03/05/2024 newsroomΣκωπτικές απέναντι στην Άστον Βίλα για την αδυναμία της να ανταπεξέλθει στις ανάγκες των ευρωπαϊκών της υποχρεώσεων και διθυραμβικές για την μεγαλειώδη νίκη του Ολυμπιακού κάνει λόγο ο βρετανικός Τύπος.

Η Άστον Βίλα ήταν απρόσεκτη παντού κατά την ήττα με 4-2 από τον Ολυμπιακό – θα πρέπει να κάνουν μια εξωπραγματική εμφάνιση στην Ελλάδα, σχολιάζει η γνωστή Daily Mail όπου στη διαδικτυακή της έκδοση ο Τομ Κολλομόσσε γράφει:

Ο Ολυμπιακός ζάλισε την Άστον Βίλα και κέρδισε με 4-2 την αναμέτρηση του πρώτου αγώνα την Πέμπτη

Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων Αγιούμπ Ελ Κααμπίπρωταγωνίστησε με ένα λαμπρό χατ-τρικ στο Βίλα Πάρκ,

Δύο ακόμη νίκες στο πρωτάθλημα θα φέρουν το Champions League σε αυτά τα μέρη την επόμενη σεζόν, αλλά αν η Aston Villa δεν μπορέσει να βελτιώσει γρήγορα τις ευρωπαϊκές της επιδόσεις, το ταξίδι της σε αυτή τη διοργάνωση θα είναι σύντομο και πικρό.

Οι ελπίδες της Βίλα για το πρώτο μεγάλο ευρωπαϊκό τρόπαιο από το 1982 κρέμονται σε μια κλωστή, καθώς ο Αγιούμπ Ελ Κααμπί πέτυχε χατ-τρικ και βοήθησε τον Ολυμπιακό να φτάσει σε μια χαοτική νίκη. Ούτε καν η παρουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας στα επίσημα δεν μπόρεσε να εμπνεύσει την ομάδα του για τη νίκη, ούτε το έξαλλο ρολάρισμα που έδωσε ο Έμερι στους παίκτες του στα μέσα του πρώτου ημιχρόνου.

Το διπλό του Ελ Κααμπί έβαλε τον Ολυμπιακό στον έλεγχο και παρόλο που ο Όλι Γουάτκινς και ο Μούσα Ντιαμπί σκόραραν εκατέρωθεν του ημιχρόνου για να φέρουν τη Βίλα στα ίσα, ο Ελ Κααμπί σφράγισε το χατ-τρικ από το σημείο του πέναλτι και ο Σαντιάγκο Χεζέ με την απόκρουση του έκανε τέσσερα.

Στη συνέχεια ο Ντάγκλας Λουίζ έχασε πέναλτι αφήνοντας τη Βίλα με τεράστιο έργο να ανατρέψει το εις βάρος της αποτέλεσμα στην Αθήνα την επόμενη εβδομάδα και να φτάσει στον τελικό του EuropaConference League.

Η Βίλα ήταν απρόσεκτη παντού και η εμφάνισή της έδειξε για άλλη μια φορά πόσο δύσκολα τα βρίσκει όταν λείπει ο Έμι Μαρτίνεθ. Ο Αργεντινός δεν είναι μόνο ο καλύτερος τερματοφύλακας στον κόσμο αλλά και ο ηγέτης αυτής της ομάδας και ο Ρόμπιν Όλσεν απλά δεν μπορεί να τον φτάσει σε καμία από τις δύο ιδιότητες.

Ο Μπεν Φίσερ στον Guardian γράφει ότι η Άστον Βίλα έχει να ανέβει ένα βουνό μετά τη νίκη του Ελ Κααμπίστον Ολυμπιακό για το πρώτο παιχνίδι.

Ο πρώτος μεγάλος ευρωπαϊκός ημιτελικός της Άστον Βίλα από το 1982 έπεσε στο κενό και αν δεν μπορέσει να κάνει μια αξιομνημόνευτη ανατροπή στο λιμάνι του Πειραιά την επόμενη Πέμπτη, η περιπέτειά της θα τελειώσει με απογοήτευση. Λίγα λεπτά μετά το σφύριγμα της λήξης, ο Ευάγγελος Μαρινάκης, ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού και της Νότιγχαμ Φόρεστ, απολάμβανε τη νίκη, χαρίζοντας τα εύσημα στους οπαδούς σε ένα δικαιολογημένα θορυβώδες εκτός έδρας γήπεδο. Οι όποιες ανησυχίες για τη διαιτησία ήταν σε δεύτερη μοίρα εδώ.

Ο Ολυμπιακός πήρε προβάδισμα δύο τερμάτων και παρά το γεγονός ότι ο Ollie Watkins μείωσε με γκολ πριν το ημίχρονο και ο Moussa Diaby επανέφερε την ισοπαλία μετά την ανάπαυλα, η ελληνική ομάδα ξεσηκώθηκε και πάλι για να βγει νικήτρια με 4-2, με τον Ayoub El Kaabiνα πετυχαίνει χατ-τρικ.

Ίσως η Βίλα να πάρει κουράγιο από τον τρόπο με τον οποίο η ελληνική ομάδα παρέδωσε προβάδισμα τριών τερμάτων απέναντι στη Φενέρμπαχτσε στα προημιτελικά, πριν επικρατήσει στα πέναλτι, ή από τον τρόπο με τον οποίο συνέτριψε 4-1 στην έδρα της Μακάμπι Τελ Αβίβ στους “16”, πριν κερδίσει 6-1 στη ρεβάνς. “Πρέπει να παίξουμε πολύ καλύτερα από ό,τι παίξαμε απόψε, αλλά είμαστε παραπάνω από ικανοί να το κάνουμε”, δήλωσε ο McGinn.

Μια απογοητευτική βραδιά χαρακτηρίστηκε από το χαμένο πέναλτι του Ντάγκλας Λουίζ στο 84′, με τον μέσο να σέρνει τη φανέλα του στο πρόσωπό του αφού σπατάλησε την ευκαιρία να μειώσει το σκορ. Ο DouglasLuiz σήκωσε τα χέρια του προς τους οπαδούς σε ένδειξη συγγνώμης πριν αποχωρήσει από τον αγωνιστικό χώρο.

Αντίστοιχα οι Times αναφέρουν ότι «η νευρική Άστον Βίλα κατέρρευσε υπό την πίεση του ευρωπαϊκού ημιτελικού».

H Telegraph παρόμοια υποστηρίζει και ο αρθρογράφος Τζον Πέρσι ότι η Άστον Βίλα περίμενε πάνω από τέσσερις δεκαετίες για έναν ευρωπαϊκό ημιτελικό και θα πρέπει να το κάνει με τον δύσκολο τρόπο αν θέλει να κλείσει τη σεζόν με τρόπαιο. Με την παρουσία του πρίγκιπα της Ουαλίας, το μέχρι πρότινος αψεγάδιαστο εντός έδρας ρεκόρ της Βίλα στη διοργάνωση έγινε κομμάτια στη χειρότερη δυνατή στιγμή.

Ο Ουνάι Έμερι έχει αναφερθεί συχνά στην έλλειψη εμπειρίας της ομάδας του σε αυτό το επίπεδο και κατά διαστήματα αυτό φάνηκε εδώ, καθώς ο Ολυμπιακός έβαλε τον εαυτό του σε θέση οδηγού για τον επαναληπτικό της Πέμπτης στον Πειραιά. Σε μια βασανιστική βραδιά για τους γηπεδούχους, ο Ντάγκλας Λουίζ έχασε πέναλτι στις καθυστερήσεις, το οποίο θα μπορούσε να έχει σημαντικό αντίκτυπο στην επανένωση της επόμενης εβδομάδας.

Ο Ολυμπιακός μπροστά στον ιδιοκτήτη του Ευάγγελο Μαρινάκη, ο οποίος ελέγχει και τη Νότιγχαμ Φόρεστ, ολοκλήρωσε μια επαγγελματική και πειθαρχημένη δουλειά. Η Βίλα πρέπει τώρα να ανακτήσει το πνεύμα εκείνης της κατάκτησης του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου επί της Μπάγερν Μονάχου το 1982 για να έχει ελπίδες να προκριθεί στον τελικό.

Παραμένει η μόνη αγγλική ομάδα που έχει απομείνει στην ευρωπαϊκή διοργάνωση από μια κλωστή. Ο Έμεριδήλωσε: “Δεν παίξαμε όπως παίζαμε και πρέπει να παίξουμε καλύτερα. Άξιζαν να κερδίσουν. «Είμαστεαπογοητευμένοι και απογοητευμένοι, τώρα είναι τα φαβορί. Θα προσπαθήσουμε αυτή την εβδομάδα να επιστρέψουμε, να παίξουμε εκεί και να δείξουμε κάτι διαφορετικό”.

Υπό τον Έμερι, η Βίλα γίνεται όλο και πιο αισιόδοξη ότι η επίπονη αναμονή για ασημικά μπορεί σύντομα να τελειώσει.

 

Η ομάδα του ήταν φαβορί για τη διοργάνωση πριν καν κλωτσήσει μπάλα και, πριν από την επίσκεψη των 47 φορές πρωταθλητών Ελλάδας, η Βίλα είχε ρεκόρ 100% μπροστά στους δικούς της οπαδούς. Αυτή, ωστόσο, ήταν μια εξοντωτική εμπειρία.

Η απουσία του Μαρτίνεθ ήταν πάντα επιζήμια, με τον Όλσεν να κάνει μόλις το έκτο του ξεκίνημα στη σεζόν.