Κερατέα: δύσκολη νύχτα με μέτωπα φωτιάς

2024/06/22 at 11:32 ΜΜ 22/06/2024 newsroomΣε εξέλιξη η φωτιά στην Κερατέα που εκδηλώθηκε το βράδυ στην περιοχή Άνω Δασκαλειό. Στη μάχη της κατάσβεσης οι πρώτοι πυροσβέστες που έσπευσαν.

Συναγερμός σήμανε το βράδυ του Σαββάτου για φωτιά στην Κερατέα, σε αγροτοδασική έκταση. Η φωτιά ξέσπασε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό, με ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής να προσπαθούν να θέσουν τη φωτιά υπό έλεγχο. Επιχειρούν 72 πυροσβέστες με 18 οχήματα.

Η φωτιά φαίνεται από τα σπίτια που υπάρχουν στην περιοχή και οι πυροσβέστες αναμένεται να δώσουν μάχη για να μην πλησιάσει η πυρκαγιά.

Λόγω πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη η Αστυνομία προχώρησε στην εκτροπή της κυκλοφορίας των οχημάτων στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Γαλήνες και στη συμβολή της λεωφόρου Λαυρίου με την οδό Κακιάς Θάλασσας.

Επίσης, ήχησε και το 112. «Ενεργοποίηση 112. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Άνω Δασκαλειό (Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς Κερατέα. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών» εστάλη.

⚠️ Ενεργοποίηση 1️⃣1️⃣2️⃣

🔥 Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας

🆘 Αν βρίσκεστε στην περιοχή #Άνω_Δασκαλειό (#Κουταλάδες) απομακρυνθείτε προς #Κερατέα

‼️ Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών

ℹ️ https://t.co/kexUnloeCt@pyrosvestiki@hellenicpolice

— 112 Greece (@112Greece) June 22, 2024
Υπενθυμίζεται πως από τις 6 το απόγευμα χθες έως τις 6 το απόγευμα σήμερα εκδηλώθηκαν 66 αγροτοδασικές πυρκαγιές, από τις οποίες οι 52 αντιμετωπίστηκαν άμεσα, στο αρχικό τους στάδιο, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις αντιμετωπίζουν ακόμη 14.

Τα κατά τόπους ανακριτικά γραφεία, καθώς και Κλιμάκια της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) διερευνούν τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.