ΣΟΚ: επίθεση με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου

2024/06/27 at 9:00 ΠΜ 27/06/2024 newsroomΒόμβα μολότοφ τοποθέτησαν άγνωστοι τα ξημερώματα, έξω από την οικία της προέδρου του Αρείου Πάγου, στην περιοχή του Παπάγου.

Άγνωστοι εκτόξευσαν μία βόμβα μολότοφ με στόχο το περιπολικό όχημα και την σκοπιά που υπάρχει στο συγκεκριμένο σημείο, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά στο όχημα και το περιπολικό της ΕΛΑΣ να καταστραφεί ολοσχερώς.

Παράλληλα, τραυματίστηκε και ένας αστυνομικός, ο οποίος εκτελούσε καθήκοντα φύλαξης. Μεταφέρθηκε στο 401 Γενικό Στρατιωτικό Νοσοκομείο Αθηνών, καθώς είχε τραυματιστεί στο πρόσωπο και τα χέρια, χωρίς όμως να εκφράζεται κίνδυνος για τη ζωή του.

Χρειάστηκε η παρέμβαση της Πυροσβεστικής προκειμένου να κατασβεστεί η πυρκαγιά που ξέσπασε στο συγκεκριμένο όχημα, ενώ από τις μέχρι στιγμής αναζητήσεις στην ευρύτερη περιοχή δεν έχει γίνει κάποια προσαγωγή, ούτε έχει εντοπιστεί κάποιο άτομα, το οποίο ενδεχομένως να σχετίζεται με την επίθεση.

Οι άνδρες της Κρατικής Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει την προανάκριση, αναλύουν τα βίντεο από κάμερες ασφαλείας και επιχειρούν να φτάσουν στους δράστες.

Μαρινάκης: Καταδικάζουμε την επίθεση κατά της προέδρου του Αρείου Πάγου – Η Δικαιοσύνη δεν τρομοκρατείται

«Καταδικάζουμε απερίφραστα την εγκληματική πράξη της επίθεσης με μολότοφ στο σπίτι της Προέδρου του Αρείου Πάγου από την οποία τραυματίστηκε και αστυνομικός», τονίζει σε δήλωσή του ο υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ και κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης.

Όπως σημειώνει ακόμη, «η Δημοκρατία μας και οι πυλώνες της, όπως η Δικαιοσύνη και οι λειτουργοί της, δεν τρομοκρατούνται.

Η άμεση σύλληψη των δραστών είναι απόλυτη προτεραιότητα των αρχών.

Ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση στον αστυνομικό που τραυματίστηκε».