Βάρης-Κορωπίου: μάχη με τις φλόγες που μπαίνουν σε σπίτια

2024/06/19 at 2:51 ΜΜ 19/06/2024 newsroomΜάχη με τις φλόγες δίνουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει πλησίον της Λεωφόρου Βάρης-Κορωπίου με το 112 να έχει δώσει εντολή για εκκένωση σε δύο περιοχές.

Συγκεκριμένα, το μήνυμα από την υπηρεσία του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας καλεί τους κατοίκους της περιοχής Λαμπρικά και τους κατοίκους από το Κίτσι να εκκενώσουν προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας και Βάρη αντίστοιχα. «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Λαμπρικά απομακρυνθείτε προς Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας», ανέφερε αρχικά το πρώτο 112 για εκκένωση και το επόμενο: «Δασική Πυρκαγιά στην περιοχή. Αν βρίσκεστε στην περιοχή Κίτσι Κορωπίου απομακρυνθείτε προς Βάρη». Αυτό ήταν το τρίτο μήνυμα από το 112 στην περιοχή μέσα σε λίγα λεπτά.
Φωτιά στη Βάρης-Κορωπίου, κοντά σε εργοστάσια και σπίτια – Εντολή για εκκένωση στη περιοχή Λαμπρικά

. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε αρχικά σε πάρκινγκ σκαφών στο ύψος του Κορωπίου και στη συνέχεια, επεκτάθηκε. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, πρόκειται για μία δύσκολη φωτιά ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις καταβάλλουν προσπάθειες για να την περιορίσουν. Στο σημείο όπου εξελίσσεται η φωτιά υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Φωτιά: Πυρκαγιά στη Βάρης-Κορωπίου, κοντά σε εργοστάσια και σπίτια
Βάρης -Κορωπίου: Κόκκινος συναγερμός σε Πυροσβεστική και Πολιτική Προστασία.
Σύμφωνα με την Αττική Οδό κλειστή είναι η έξοδος για τους προορισμούς Κορωπί-Βάρη-Αγία Μαρίνα. Παραμένει ανοιχτή η έξοδος προς τους προορισμούς Μαρκόπουλο – Παιανία. Από την τροχαία, διενεργούνται εκτροπές σε: Λεωφόρο Βάρης – Κορωπίου και Ηρακλειδών, Λεωφόρο Βάρης Κορωπίου και Λεωφόρο Αγίας Μαρίνας, στην Έξοδο Αττικής Οδού προς Κορωπί.

Ο δήμαρχος Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης μιλώντας στην ΕΡΤ εξήγησε ότι πρόκειται για μία περιοχή που είναι στα όρια του δήμου, ανήκει στον δήμο Κρωπίας, είναι αραιοκατοικημένη και δίνεται μεγάλη μάχη από τους πυροσβέστες και από αέρος με συνδρομή εναέριων μέσων.

Δύο σπίτια τουλάχιστον έχουν υποστεί μεγάλες ζημιές από τη φωτιά, σύμφωνα με τον δήμαρχο, ενώ έχει ήδη δοθεί εντολή εκκένωσης από το Κίτσι προς Βάρη και από τα Λαμπρικά προς λεωφόρο Αγίας Μαρίνας.