Ζαχαριάδης: κόντρα με Δούκα και Χαρδαλιά για τα…κλειστά πάρκα

2024/06/22 at 7:10 ΜΜ 22/06/2024 newsroomΚάλεσμα προς τον Χάρη Δούκα προκειμένου να ανοίξουν τα πάρκα της Αθήνας που έμειναν κλειστά προληπτικά λόγω της επικινδυνότητας των ανέμων με απόφαση της Περιφέρειας Αττικής απηύθυνε χθες ο Κώστας Ζαχαριάδης επικεφαλής της παράταξης «Ανοιχτή Πόλη» του δήμου Αθηναίων.

Σημειώνεται ότι χθες ο δήμος Αθηναίων πήρε την απόφαση να μείνει κλειστός και ο Εθνικός Κήπος και να απαγορευτεί η κυκλοφορία στον Λυκαβηττό.

«Ο αποκλεισμός των πάρκων της πόλης δεν είναι στρατηγική πυροπροστασίας: Παρά τις αντιδράσεις των πολιτών, η Περιφέρεια Αττικής επιμένει στην πρακτική του αποκλεισμού πάρκων και άλλων χώρων πρασίνου από τους κατοίκους, με επίκληση του αυξημένου κινδύνου πυρκαγιάς. Όπως ήδη στις πρώτες ζέστες του Απριλίου, έτσι και τώρα, ο κ. Χαρδαλιάς αποδεικνύει έμπρακτα ότι η Περιφέρεια αδυνατεί να υπερασπιστεί τα πάρκα της αρμοδιότητάς της, αφού καταφεύγει στο παράλογο μέτρο του αποκλεισμού των πολιτών από πολύτιμους χώρους δροσιάς και αναψυχής, όπως το Πεδίο του Άρεως και ο λόφος Φινόπουλου, και μάλιστα τη στιγμή που τους έχουν περισσότερη ανάγκη», ανέφερε σε ανακοίνωση στα κοινωνικά δίκτυα η παράταξη «Ανοιχτή Πόλη»..

Πηγές Περιφέρειας Αττικής: Καμία συζήτηση με όσους στοχεύουν στη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων
«Προφανώς ο αξιότιμος κατά τα άλλα κύριος Ζαχαριάδης βιώνει κάποιου είδους βέρτιγκο», σημείωσαν συνεργάτες του Περιφερειάρχη Αττικής, προσθέτοντας ότι «την ώρα που μαίνονται οι μάχες στα πύρινα μέτωπα, δεν υπάρχει ούτε χώρος ούτε χρόνος για μικροπολιτικά παιχνίδια και θορυβώδη come back σε ανακοινώσεις στα όρια του λαϊκισμού. Δεν συμμετέχουμε σε καμία συζήτηση που μόνο στόχο έχει τη δημιουργία ψευδών εντυπώσεων».

Πηγές τις Περιφέρειας Αττικής επισημαίνουν ότι η απόφαση για το κλείσιμο των αστικών πάρκων εμπίπτει στις διατάξεις της σχετικής νομοθεσίας για την πρόληψη πυρκαγιών (Ν.4926/22, αρ.129), καθώς προβλέπεται η εφαρμογή του μέτρου –και με συγκεκριμένες μάλιστα κυρώσεις σε περίπτωση μη τήρησής του– από τη στιγμή που μία περιοχή κατατάσσεται στη ζώνη επικινδυνότητας 4 και για όσο χρονικό διάστημα απαιτηθεί.

ADVERTISEMENT

«Κατανοούμε τις διαμαρτυρίες των κατοίκων, όχι όμως και τις καταγγελίες συγκεκριμένων παρατάξεων, που για μια άλλη φορά επιχειρούν παιχνίδια φθηνού εντυπωσιασμού, αψηφώντας την προστασία της ζωής και της περιουσίας των πολιτών», προσθέτουν οι ίδιες πηγές, υπογραμμίζοντας ότι: «Η Περιφέρεια Αττικής θα περιφρουρήσει τους ζωτικούς πνεύμονες πρασίνου για όσο διαρκούν οι έκτακτες καιρικές συνθήκες, ώστε μετά τη λήξη τους να μπορούμε να απολαύσουμε και πάλι τα πάρκα μας, καθαρά, ασφαλή και ακέραια. Παιχνίδια με τη ζωή και την ακεραιότητα των συμπολιτών μας δεν παίζουμε, ούτε πρόκειται να το κάνουμε για πρόσκαιρα μικροπολιτικά οφέλη».

Οι ίδιες πηγές τονίζουν ότι σαφείς είναι και οι οδηγίες που έχουν δοθεί από τον Νίκο Χαρδαλιά στις αρμόδιες υπηρεσίες, οι οποίες και εφαρμόζονται όλο αυτό το διάστημα κατά γράμμα, με τα συνεργεία της Περιφέρειας Αττικής να προχωρούν καθημερινά σε όλες τις απαραίτητες εργασίες χορτοκοπτικής, καθαρισμού και αποκομιδής απορριμμάτων που θα μπορούσαν να αποτελέσουν εστίες πυρκαγιάς, ή ακόμα και ατυχήματος