ΠΑΣΟΚ: ποιος εξελέγη νέος γραμματέας δια…βοής

2024/10/23 at 12:37 ΜΜ 23/10/2024 newsroomΤην πρώτη της συνεδρίαση πραγματοποίησε μετά τις εσωκομματικές εκλογές στο ΠΑΣΟΚ, η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος.

Οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ βρέθηκαν το πρωί της Τετάρτης στο γραφείο του κόμματος στη Βουλή και αφού ευχήθηκαν στο Νίκο Ανδρουλάκη για την επανεκλογή του πραγματοποίησαν την πρώτη τους συνεδρίαση.

Δια βοής εξέλεξαν, μετά από πρόταση του προέδρου Νίκου Ανδρουλάκη τον βουλευτή Δημήτρη Μπιάγκη στη θέση του γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας με αναπληρωτή τον Γιάννη Τσίμαρη. Τη θέση του γραμματέα κατείχε μέχρι πρότινος η Ευαγγελία Λιακούλη.

Ο νέος γραμματέας της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ σε δήλωσή του ανέφερε: «Θέλω να ευχαριστήσω τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την τιμητική πρόταση, όπως επίσης και το σύνολο των συναδέλφων Βουλευτών, που ενέκριναν ομόφωνα την επιλογή μου στη θέση του Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ. Πρόταγμα μου, στόχος μου το ενιαίο της άποψης του ΠΑΣΟΚ στο Κοινοβούλιο και η ενδυνάμωση της φωνής του. Θεωρώ ότι με τη βοήθεια όλων θα το πετύχουμε. Ευχαριστώ και πάλι τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ για την επιλογή στο πρόσωπο μου».

Απαντώντας σε ερώτηση δημοσιογράφου για τις προτεραιότητες της επόμενης ημέρας, ο κ. Μπιάγκης επισήμανε: «Η επόμενη μέρα δεν μπορεί να είναι παρά ενωτική και δυναμική. Έχει φανεί ήδη μέσα από τις επιλογές του προέδρου ότι αυτό έχουμε μπροστά . Είναι κάτι, λοιπόν, που θα το αποδείξουμε στην πράξη . Η κοινωνία δεν θέλει λόγια, θέλει έργα. Είναι μια πρόκληση για όλους εμάς ότι αυτά που λέμε, τα εννοούμε».

Με μια προσωπική αλλά και πολιτική τοποθέτηση, η απερχόμενη γραμμ της ΚΟ ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ και νέα Τομεάρχης Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας Ευαγγελία Λιακούλη, παρέδωσε τη σκυτάλη στο νέο γραμματέα της ΚΟ Δημήτρη Μπιάνγκη, επισημαίνοντας τα εξής: «Σήμερα είναι μια σημαντική μέρα για μένα, καθώς κλείνει ένας κύκλος με την ολοκλήρωση της θητείας μου ως Γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, ανοίγοντας ταυτόχρονα ένας νέος κύκλος –πρόκληση με την ανάληψη του κρίσιμου Τομέα Δικαιοσύνης, Θεσμών και Διαφάνειας . Θέλω καταρχήν να ευχαριστήσω θερμά τον Πρόεδρο Νίκο Ανδρουλάκη, που με τίμησε προτείνοντάς με για τη θέση αυτή, καθώς και την Κοινοβουλευτική μας Ομάδα, που με εξέλεξε ομόφωνα.

Από την πλευρά μου προσπάθησα να ανταποκριθώ στην τιμή αυτή, με αφοσίωση και σκληρή δουλειά, στα ιδιαίτερα απαιτητικά καθήκοντα της κάθε μέρας και νύχτας, με γνώμονα μόνο να είναι η Παράταξή πάντα στην πρώτη γραμμή, με κοινοβουλευτικές πρωτοβουλίες, τεκμηρίωση και επιχειρήματα, να είναι μάχιμη και αποτελεσματική.Ήταν μια περίοδος με πολλές και μεγάλες εκλογικές μάχες, αλλά και με πυκνό κοινοβουλευτικό έργο, στο οποίο κληθήκαμε όλοι, συντεταγμένα, να ανταποκριθούμε, δίνοντας τον καλύτερο εαυτό μας, πολλές φορές σε δύσκολες συνθήκες. Θέλω να ευχαριστήσω θερμά τον Αναπληρωτή μου Απόστολο Πάνα και όλους τους βουλευτές μας για την συνεργασία, την κατανόηση και την ανταπόκρισή σας και θέλω να ξέρετε ότι η σχέση εμπιστοσύνης και φιλίας που οικοδομήσαμε αυτά τα χρόνια, αυτονόητα θα συνεχίσει να υπάρχει και να καλλιεργείται μεταξύ μας. Ζητώ να συγχωρήσετε λάθη, αδυναμίες μου και συμπεριφορές που τυχόν πίκραναν κάποιον από σας, άθελά μου.

Παραδίδω την Γραμματεία της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ –ΚΙΝΑΛ σε άξια χέρια. Στον αγαπημένο Φίλο και συνάδελφο Δημήτρη Μπιάνγκη, που διακρίνεται για το ήθος, την ακεραιότητά του, αλλά και την πολιτική επάρκειά του. Θα τον βοηθήσω με όλες μου τις δυνάμεις να πετύχει στο έργο του, όπως είμαι βέβαιη ότι θα κάνετετόσο εσείς, όσο και ο Αναπληρωτής Γραμματέας, Γιάννης Τσίμαρης, ένας εξαίρετος συνάδελφος που θα συνδράμει καθοριστικά στο έργο της ΚΟ. Παράλληλα, εγχειρίζω στο νέο Γραμματέα μας, την πρότασή μου, την οποία μετά από ενδελεχή μελέτη και συνεπικουρία ειδικών, κατέθεσα δύο μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου- αρχές του 2022, στον Πρόεδρό μας και αφορά σε πρότυπη λειτουργία της Κοινοβουλευτικής μας Ομάδας, εκτός της καθημερινής δράσης της, με ανάδειξη επιλεγμένης ειδικής θεματολογίας, πολιτικών ζητημάτων με διαδραστικό τρόπο, στόχευση σε ειδικές ομάδες πληθυσμού, εξωστρέφεια με εκδηλώσεις στα μεγάλα αστικά κέντρα και σε όλη την επικράτεια κλπ, στην οποία δεν δόθηκε δυστυχώς η δυνατότητα να υλοποιηθεί.

Είναι μια λαμπρή ευκαιρία, αυτό να γίνει τώρα, που στην Παράταξή μας συντελούνται θετικές αλλαγές και βαίνει σε νέα πορεία. Θέλω επίσης να ευχαριστήσω από καρδιάς, τον Διευθυντή της ΚΟ Γιάννη Κουτσούκο και τον Προϊστάμενο της ΚΟ Χάρη Δημακαρέα, για την εξαιρετική μας συνεργασία, τους άμεσους συνεργάτες μου Νίκη Παπαχρήστου, Βενετία Μπελιά, Αντώνη Παρασάκη και Κατερίνα Κεχαγιά, όλους τους προηγούμενους διευθυντές , τους επιστημονικούς συνεργάτες καθώς και όλη την Γραμματεία της ΚΟ, για την στήριξη και την αφοσίωσή τους. \

Ευχαριστώ επίσης τους Κοινοβουλευτικούς συντάκτες που στήριξαν κάθε δράση μας, καθώς και όλους τους ανθρώπους της Βουλής που διευκόλυναν το κοινοβουλευτικό έργο μας. Θα είμαι πάντα εδώ, στρατιώτης στην πρώτη γραμμή του αγώνα της Παράταξης, φιλοδοξώντας προσωπικά μόνο να είμαι χρήσιμη και με στόχο να δω το ΠΑΣΟΚ ξανά να ανταποκρίνεται στον ιστορικό του ρόλο : να υπηρετήσει το Λαό και την Πατρίδα, να φέρει Αξιοπρέπεια στις ζωές των Ανθρώπων μας και Περηφάνια στον Τόπο μας. Σας ευχαριστώ όλους».