Δούρου (στο Πειραιάς 24) : Παλινωδία της κυβέρνησης η προπληρωμένη κάρτα

2021/06/29 at 1:32 ΜΜ 29/06/2021 NewsRoom 
Για απόπειρα εξαγοράς των νέων με την προπληρωμένη κάρτα των 150 ευρώ κατήγγειλε τη κυβέρνηση η Ρένα Δούρου, πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και Τομεάρχης Κλιματικής Αλλαγής, Περιβάλλοντος και Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και την εκπομπή Πειραιάς 24 με τον δημοσιογράφο Βασίλη Ταλαμάγκα. Όπως είπε πρόκειται για έναν κρίκο σε μία αλυσίδα παλινωδιών, ο οποίος προσθέτει ανασφάλεια στους συμπολίτες μας. «Αντί η κυβέρνηση να στηρίξει πραγματικά το ΕΣΥ μπροστά στο φάσμα και της καινούργιας μετάλλαξης, ρίχνει πυροτεχνήματα εντυπωσιασμού με πολιτική ανακολουθίας και πολυγλωσσίας» είπε η κα Δούρου. Παράλληλα τόνισε ότι το θέμα της υποχρεωτικότητας και των προνομίων των εμβολιασμένων μας βάζει σε μία προβληματική συζήτηση που πιθανόν θα λειτουργήσει ως μπούμερανγκ και τελικά δεν θα ενισχύσει τους εμβολιασμούς.
Αναφερόμενη στα έργα του Φαληρικού Όρμου, η πρώην Περιφερειάρχης τόνισε ότι παραμένουν ανολοκλήρωτα από τον Σεπτέμβριο του 2019, με αποτέλεσμα να μη προχωρά η δημιουργία του οικολογικού πάρκου που θα αλλάξει συνολικά την όψη της Αττικής. «Είναι τραγικό να έχουμε παράκτιο μέτωπο και να μην έχουμε πρόσβαση σε αυτό» είπε χαρακτηριστικά η κα Δούρου και κάλεσε τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη να πιέσει τον  «ομογάλακτο περιφερειάρχη» να συνεχίσει το έργο γιατί το χρωστάμε στους πολίτες».
Ιδιαίτερη αναφορά έκανε και στη πενταετία 2014-2019, όπου ως Περιφερειάρχης Αττικής υπέγραψε από κοινού με τον δήμο Πειραιά μεγάλης και υπερτοπικής σημασίας αναπλάσεις 5,5 εκατομμυρίων ευρώ που αφορούσαν τις περιοχές Αγίου Διονυσίου, Μικρολίμανο, ΣΕΦ και Φαληρικό Δέλτα, ικανοποιώντας ένα διαχρονικό αίτημα των πολιτών και της πόλης για τη δημιουργία νέων δημόσιων και προσβάσιμων χώρων.
Τέλος η πρώην Περιφερειάρχης Αττικής και βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ρένα Δούρου μίλησε για την αποδοτική σχέση που είχε με τον δήμαρχο Πειραιά Γιάννη Μώραλη την περίοδο της θητεία της. «Αν δεν υπήρχε καλή σχέση με τον κ. Μώραλη δεν θα είχαμε προχωρήσει σε μία σειρά έργων, μόνο για τον Πειραιά, συνολικού προϋπολογισμού 300 εκατομμυρίων ευρώ και δεν θα είχαμε αναπλάσει το Δημοτικό Θέατρο της πόλης που αποτελεί στολίδι, όχι μόνο για τους κατοίκους αλλά και για εκατοντάδες επισκέπτες από όλη τη χώρα».