Γεωργιάδης : Στόχος να ανοίξουν οι κλειστοί χώροι με τον λιγότερο κίνδυνο

2021/06/29 at 12:43 ΜΜ 29/06/2021 NewsRoom 
Την θέσπιση ενός συστήματος, ιδιαίτερα για τους κλειστούς χώρους και εν μέρει για ορισμένους ανοιχτούς, που θα δίνει μεγαλύτερη δυνατότητα χωρητικότητας αν πηγαίνουν εμβολιασμένοι και μικρότερη αν πηγαίνουν μη εμβολιασμένοι, φέρνει η κυβέρνηση όπως δήλωσε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και στην Πρωινή Ενημέρωση με τη δημοσιογράφο Λία Λάππα. Στόχος είναι να ανοίξουμε τους κλειστούς χώρους και να βοηθήσουμε την οικονομία και τις επιχειρήσεις με το λιγότερο δυνατό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία και ταυτόχρονα να υπάρχει ένα επιπλέον κίνητρο στον πολίτη να εμβολιαστεί είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γεωργιάδης.
Αναφορικά με τις αντιδράσεις που έχουν δημιουργηθεί από τα προνόμια που αναμένεται να δοθούν σε εμβολιασμένους αλλά και την προπληρωμένη κάρτα με 150 ευρώ σε νέους 18 έως 25 ετών για την πρώτη δόση εμβολίου, ο υπουργός Ανάπτυξης είπε ότι δεν τίθεται θέμα δωροδοκίας. «Δεν χρειάζεται να τσακωνόμαστε καθώς μπορεί να είναι απαραίτητο να δοθούν δωράκια σε κάποιους για να εμβολιαστούν και ταυτοχρόνως να είναι θλιβερό που κάποιοι συμπολίτες μας χρειάζονται δωράκι για να κάνουν κάτι για το καλό τους» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με την επένδυση στο Ελληνικό ο κ. Γεωργιάδης την χαρακτήρισε επένδυση «γίγαντα». Επισήμανε πως πρόκειται για την μεγαλύτερη ιδιωτική ετήσια επένδυση στο σύνολό της αφού για τα επόμενα οκτώ χρόνια σε ετήσια βάση θα δίνει στο δημόσιο ένα δις ευρώ. Παράλληλα εξέφρασε την χαρά του καθώς με το που ανέλαβε το υπουργείο κατάφερε ένα έργο που σερνόταν επί σειρά ετών να ξεκολλήσει και να προσφέρει στο δημόσιο 640 εκατομμύρια ευρώ.