Με Φασούλα το “Τζάμπολ Αγάπης” στον Πειραιά

2021/06/25 at 6:38 ΜΜ 25/06/2021 NewsRoomΜια ξεχωριστή αθλητική δράση πραγματοποιήθηκε χθες στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, την οποία διοργάνωσαν ο  Δήμος Πειραιά και ο Οργανισμός  Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας, σε συνεργασία με το «Τζάμπολ Αγάπης».
 
Η δράση είχε τίτλο: «Με μία μπάλα του μπάσκετ να ενώνει όλα τα παιδιά!». Μικροί και μεγάλοι καταργώντας κάθε διαφορετικότητα, έπαιξαν μπάσκετ με τα παιδιά που συμμετέχουν στο πρόγραμμα Ειδικής Καλαθοσφαιρικής Αγωγής του «Τζάμπολ Αγάπης», ενώ παράλληλα είχαν τη δυνατότητα να  συνεισφέρουν με όποιο ποσό επιθυμούσαν στο έργο του.
 
Οι συμμετέχοντες  κέρδισαν  επίσης καλαθοσφαιρικά δώρα, τα οποία  προσέφεραν οι ομάδες μπάσκετ της Α1 του Ελληνικού Πρωταθλήματος και ο ΕΣΑΚΕ!
 
Στην αθλητική αυτή δράση παρευρέθηκαν: ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  η Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κα Σταυρούλα Αντωνάκου, ο Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας κ. Ιωσήφ Βουράκης, ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Παναγιώτης Φασούλας, καθώς και εκπρόσωποι του Συλλόγου Δρομέων Υγείας Πειραιά.
 
Να σημειωθεί, ότι την επόμενη σχολική περίοδο, ο Ο.Π.Α.Ν.  και το «Τζάμπολ Αγάπης», θα πραγματοποιήσουν το αθλητικό καλαθοσφαιρικό πρόγραμμα «Μπασκετικός Αδερφός» για όλες τις σχολικές μονάδες Ειδικής Αγωγής του Δήμου Πειραιά.
 
Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης,  σε δήλωσή του, τόνισε :
«Το «Τζάμπολ Αγάπης» είναι ένας θεσμός με σημαντικό κοινωνικό ρόλο, καθώς ασχολείται με την εκμάθηση μπάσκετ σε παιδιά με αυτισμό. Η ξεχωριστή δράση που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, είναι μια όμορφη πρωτοβουλία και μας γέμισε χαρά, καθώς  η συμμετοχή των παιδιών ήταν μεγάλη. Θα ήθελα να συγχαρώ τον υπεύθυνο του project κ. Γιάννη  Τσουμπρή, για την προσπάθεια  και το έργο που επιτελεί όλα αυτά τα χρόνια. Ως Δημοτική Αρχή, βρισκόμαστε πάντα κοντά στα Ειδικά Σχολεία της πόλης μας και στα παιδιά με αυτισμό, αναλαμβάνουμε πρωτοβουλίες και υλοποιούμε δράσεις, προκειμένου να αθληθούν, να ψυχαγωγηθούν,  να κοινωνικοποιηθούν. Ως Δήμος Πειραιά και ως Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας θα βρισκόμαστε πάντα κοντά σε  οτιδήποτε μάς προταθεί και κάνει  καλύτερη την καθημερινότητα των παιδιών». 
 
 
Ο πρώην Δήμαρχος Πειραιά και βετεράνος διεθνής μπασκετμπολίστας κ. Παναγιώτης Φασούλας, δήλωσε :
«Θα ήθελα να  συγχαρώ τον Δήμαρχο Γιάννη Μώραλη  για αυτήν την πρωτοβουλία.
Θεωρώ ότι το μπάσκετ δεν είναι προνόμιο μόνο των ψηλών ή μόνο των ιδιαίτερα  ταλαντούχων. Είναι ένα άθλημα που μπορούν να το παίξουν οι πάντες και τα παιδιά των Ειδικών Σχολείων.
Χαίρομαι που το «Τζάμπολ Αγάπης» πραγματοποιείται σε  ένα  από τα ιστορικότερα σημεία αναφοράς του Πειραιά, το Δημοτικό Θέατρο.
Θεωρώ ότι παρόμοιες πρωτοβουλίες πρέπει να συνεχίζονται να γίνονται και ιδιαίτερα στον Πειραιά που είναι η πρωτεύουσα του ελληνικού μπάσκετ γιατί η μεγάλη επιτυχία του 1987 έγινε στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.
Έχουμε τα εχέγγυα με τους ανθρώπους που ασχολούνται να συνεχίσουμε να  έχουμε τέτοιες δράσεις και συμμετοχικές διαδικασίες για τα παιδιά, ακόμη και των Ειδικών Σχολείων που πρέπει να στηρίξουμε με κάθε τρόπο».
 
Ο διοργανωτής του «Τζάμπολ Αγάπης», καθηγητής Φυσικής Αγωγής  κ.  Ιωάννης  Τσουμπρής,  σε δήλωσή του, υπογράμμισε:
Το «Τζάμπολ Αγάπης» βρέθηκε στο κέντρο του Πειραιά, στο Δημοτικό Θέατρο, χάρη στη φιλοξενία του Ο.Π.Α.Ν. του Δήμου Πειραιά και του κ. Ιωσήφ Βουράκη, τον οποίο ευχαριστούμε πάρα πολύ. Το πρόγραμμα του «Τζάμπολ Αγάπης» αφορά την Ειδική Καλαθοσφαιρική Αγωγή, δηλαδή τη δυνατότητα που δίνουμε σε παιδιά των Ειδικών Σχολείων να παίξουν μπάσκετ μαζί με τα παιδιά των Γενικών  Σχολείων, να τα  ενώσουμε όλα σε μια αθλητική οικογένεια και καταργώντας κάθε διαφορετικότητα, να κάνουμε ένα βήμα για ένα καλύτερο μέλλον».