Αγγλία: οι διεθνείς θα δωρίσουν τα πριμ τους στο εθνικό σύστημα Υγείας

2021/07/09 at 10:37 ΜΜ 09/07/2021 NewsRoomΤο αγγλικό ποδόσφαιρο δεν ξεχνά τους επαγγελματίες της υγείας, τους ανθρώπους της «πρώτης γραμμής» στη μάχη ενάντια στην πανδημία Covid-19, καθώς όπως ανέφεραν οι Times, τα «Τρία Λιοντάρια» θα δωρίσουν τα πριμ από το Euro 2020 στο βρετανικό εθνικό σύστημα Υγείας (NHS).
Η Αγγλία αντιμετωπίζει την Ιταλία στον τελικό του τουρνουά, το βράδυ της Κυριακής (11/07, 22:00) στο «Γουέμπλεϊ»
Πιθανή νίκη στον αγώνα θα φτάσει τα έσοδα για την αγγλική ομοσπονδία (FA) σε συνολικά στα 24 εκατομμύρια λίρες ή, διαφορετικά 28 εκατομμύρια ευρώ.
Το 40% αυτών, περίπου 11.2 εκατομμύρια ευρώ, θα πρέπει θεωρητικά να μοιραστεί μεταξύ των 26 μελών της Εθνικής Ομάδας, αλλά η πρόθεση των παικτών του Γκάρεθ Σαουθγκέιτ είναι να δωρίσουν το μερίδιό τους στο NHS.
Περαιτέρω συνομιλίες γι’ αυτό το ενδεχόμενο έχουν προγραμματιστεί να γίνουν μετά το τουρνουά, ωστόσο, η πρόθεση είναι να υποστηρίξουν την υπηρεσία υγείας, ενισχύοντας τη σχέση που δημιουργήθηκε από την εκστρατεία #PlayersTogether που ξεκίνησε τον Μάιο από τον αρχηγό της Λίβερπουλ Τζόρνταν Χέντερσον.

Η βούληση της ομάδας είχε εμφανιστεί ακόμη και πριν από το Euro 2020, με ανακοίνωση των παικτών: «Μετά από θετικές συζητήσεις με την FA, η Εθνική ομάδα της Αγγλίας επιβεβαιώνει με ικανοποίηση ότι μια σημαντική δωρεά κερδών από διεθνείς αγώνες θα δοθεί στο NHS Charities Together, μέσω της πρωτοβουλίας #PlayersTogether».
 
 
 
ant1news.gr