Aνακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων

2021/07/09 at 12:44 ΜΜ 09/07/2021 NewsRoomAνακοινώθηκαν  τα αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σε όλα τα ΓΕΛ και ΕΠΑΛ της χώρας.
Ολοι οι υποψήφιοι των Πανελλήνιων μπορούν να δουν τη βαθμολογία τους σε αυτόν τον σύνδεσμο του υπουργείου Παιδείας.
Αναλυτικά, θα πρέπει να πληκτρολογήσουν τον 8-ψήφιο κωδικό τους και τους 4 αρχικούς χαρακτήρες από το επώνυμο, το όνομα, το πατρώνυμο και το μητρώνυμο του υποψηφίου σε κεφαλαίους ελληνικούς χαρακτήρες.
Συνολικότερη εικόνα θα υπάρχει από την επόμενη Δευτέρα, όταν το υπουργείο Παιδείας δώσει στη δημοσιότητα τα συνολικά συγκριτικά βαθμολογικά στοιχεία όλων των υποψηφίων.
Σύμφωνα με την ανάλυση των στοιχείων, περισσότεροι από τους μισούς υποψηφίους λαμβάνουν με SMS τα αποτελέσματα στο κινητό τους τηλέφωνο, ενώ δεν υπήρξε αύξηση της αποχής από τις εξετάσεις λόγω κορωνοϊού.
Κατακόρυφη αύξηση των βάσεων εισαγωγής, αναμένεται στις περιζήτητες σχολές, λόγω του χαμηλού βαθμού δυσκολίας των θεμάτων και τις αντίστοιχες επιδόσεις των μαθητών στις φετινές Πανελλαδικές Εξετάσεις, σε συνδυασμό με την καθιέρωση της Ελάχιστης βάσης εισαγωγής και τη μείωση του αριθμού εισακτέων σε κεντρικά ΑΕΙ.
Ειδικότερα αναμένεται άνοδος των βάσεων στις περιζήτητες, Νομικές, Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές. Οι Ιατρικές σχολές αναμένεται να κινηθούν στα 18.000 μόρια και πάνω ενώ άνοδος αναμένεται και στην Νομική Αθήνας και Θεσσαλονίκης.
Πιερρακάκης: Αυτονόητο βήμα η ενημέρωση των υποψηφίων μέσω SMS
Για την ενημέρωση των υποψήφιων μέσω SMS για τις βαθμολογίες των Πανελλαδικών Εξετάσεων, μίλησε στον τηλεοπτικό σταθμό Mega, ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης, Κυριάκος Πιερρακάκης, ανέφερε ότι «ήρθε η ώρα να κάνουμε ένα αυτονόητο βήμα. Οπότε, σήμερα οι μαθητές θα λάβουν τους βαθμούς τους με αυτόν τον τρόπο». Επιπλέον, ο υπουργός διευκρίνισε ότι και για τη σχολή που εισάγονται οι μαθητές, η ενημέρωση θα γίνει με τον ίδιο τρόπο και ευχήθηκε «καλή επιτυχία» σε όλους και όλες.
Σε ερώτηση πόσο δύσκολη ήταν η υλοποίηση αυτού του νέου τρόπου ενημέρωσης των μαθητών, ο κ. Πιερρακάκης απάντησε ότι το εγχείρημα «απαιτούσε καλή συνεργασία και η συνεργασία μας με το υπουργείο Παιδείας είναι πάρα πολύ καλή». «Το πιο δύσκολο είναι να μπορέσεις να σκεφτείς έναν νέο τρόπο να εξυπηρετείς τον πολίτη. Η τεχνολογία είναι ένα μέσο για να κάνεις πολύ απλά την εξυπηρέτηση του πολίτη ευκολότερη και καλύτερη», πρόσθεσε.
O «χάρτης» των υποψηφίων στις Πανελλαδικές
Οι υποψήφιοι που συμμετείχαν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις έτους 2021 ανά είδος Λυκείου και Ομάδα Προσανατολισμού/Τομέα εμφανίζονται στους παρακάτω πίνακες:

pinakas1
pinakas2