Ρουσόπουλος : Το «ράδιο αρβύλα» και οι φήμες στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης αποτρέπουν τον εμβολιασμό

2021/07/09 at 12:37 ΜΜ 09/07/2021 NewsRoom 
«Ο κόσμος σταμάτησε να πιστεύει στη χρησιμότητα του εμβολίου γιατί κάποιοι για λόγους απόλυτης ανοησίας άρχισαν να διαδίδουν διάφορες φήμες χωρίς καμία επιστημονική υπόσταση» τόνισε ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας,  Θοδωρής Ρουσόπουλος μιλώντας στο Κανάλι Ένα 90,4 και τον Χάρη Παυλίδη. Όπως είπε ο κ. Ρουσόπουλος, η φήμη και το «ράδιο αρβύλα» αντικατέστησαν την εις βάθος γνώση, με τον φόβο για παρενέργειες από τον εμβολιασμό. «Δεν έχουμε πολλές ελπίδες αν κάποιοι θεωρούν ότι ειδήσεις είναι αυτές που δημοσιεύονται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου ο καθένας θα πει την άποψή του χωρίς καμία επιστημονική βάση και επιστημονικό υπόβαθρο» είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τον υποχρεωτικό εμβολιασμό δήλωσε ότι δεν θα ήταν αντίθετος, παρότι θα προτιμούσε οι ειδικές ομάδες πολιτών να αντιλαμβάνονταν και να προσέρχονταν εθελοντικά. «Υπάρχει σειρά εμβολίων, τα οποία κάναμε μικροί υποχρεωτικά και το Σύνταγμά μας προβλέπει τον σεβασμό στο υπέρτατο αγαθό της υγείας και την υποχρέωση της Πολιτείας να προστατεύσει αυτό το αγαθό» είπε ο κ. Ρουσόπουλος.
Ερωτηθείς για την αξιολόγηση των εκπαιδευτικών που προβλέπει το νομοσχέδιο για το νέο σχολείο του υπουργείου Παιδείας, ο κ. Ρουσόπουλος είπε πως η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μία αντίληψη για το θέμα που είναι μακράν της πραγματικότητας. Μάλιστα είπε χαρακτηριστικά πως δεν υπάρχουν αντιδράσεις από τους μαθητές, την ΟΛΜΕ και τη ΔΟΕ αλλά αντιθέτως ο Σύριζα ανεβάζει τους τόνους. «Η αξιολόγηση που κάνει σήμερα η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, οδηγεί σε επανεκπαίδευση των δασκάλων και των καθηγητών και όχι σε απόλυση, διευκρίνισε ο κ. Ρουσόπουλος. «Τρεις ανώτατοι εκπαιδευτικοί, εξειδικευμένοι και πολύ έμπειροι εάν στην αξιολόγηση διαπιστώσουν προβλήματα σε έναν εκπαιδευτικό του προτείνουν την επανεκπαίδευσή του σε ειδικά προγράμματα προκειμένου να επιλυθεί το συγκεκριμένο πρόβλημα και να προσφέρει καλύτερες υπηρεσίες στα παιδιά» κατέληξε ο βουλευτής της ΝΔ Θοδωρής Ρουσόπουλος.